Cotlet de miel cu mustar si cartofi elvetieni

Timp de preparare o ora si 40 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Cotlet de miel cu mustar si cartofi elvetieni

Cotletul de miel spalat si sters de apa se portioneaza, apoi se condimenteaza cu sare si piper.Intr-o tigaie nonaderenta topim untul (si ulei daca e necesar) si prajim cotletele pe ambele parti.Le scoatem si le punem intr-un vas vitroceramic Pyroflam ; de jur imprerurul lor punem grasimea ramasa in tigaie. Preparam intr-un bol dressingul cu care ungem cotletele de miel pe toate partile, apoi presaram pesmet pe partile de deasupra. Dam vasul la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade pentru aproximativ 20 de minute pina cand carnea este facuta. Cartofii spalati si fierti ii taiem rondele si ii punem in vasul vitroceramic Pyroflam, dupa ce l-am uns cu putin unt si am presarat pesmet. Ceapa rosie taiata julien o calim in putin unt.Cand devine sticloasa o condimentam cu verdeturi italiene si o asezonam.Adaugam apoi otetul balsamic ca sa iasa o textura cremoasa.Scoatem ceapa intr-un bol. Peste primul strat de rondele de cartofi radem jumatate din cascaval, adaugam ceapa rosie sotata , alt rand de cartofi, cascavalul ras ramas si ornam cu putin patrunjel verde si pasta de ardei.Asezonam si dam la cuptorul dinainte incalzit cam 10-15 minute pina se topeste cascavalul. Servim cotletele de miel ( mustarul ii da o aromă deosebit de plăcută cărnii) cu cartofii elvetieni portionati si cu salata verde. Pofta mare ! Daca doriti mai multe poze, aici le gasiti: http://sidyskitchen.blogspot.ro/2012/05/cotlet-de-miel-cu-mustar-si-cartofi.html

Ingrediente Cotlet de miel cu mustar si cartofi elvetieni

- pentru cotlet :

1 kg cotlet de miel

50 g pesmet

30 g unt

30 g ulei

1 lingurita cimbru

sare

piper

- pentru dressing :

5 linguri ulei de masline

3 linguri otet balsamic

1 lingura mustar cu seminte Dijon

1 lingura miere

1 lingurita sos Worcestershire

patrunjel verde tocat

sare

piper mozaic proaspat macinat

- pentru cartofii elvetieni :

6-7 cartofi

2 cepe rosii

2 linguri ulei

50 g unt

2 linguri pesmet

1 lingurita verdeturi italiene

4 linguri otet balsamic

250 g cascaval

1 lingurita pasta de ardei

Categorii

Chirbuli - Reteta de oua georgiene

Chirbuli - Reteta de oua georgiene

Chirbuli - Reteta de oua georgiene - Cum se prepara Chirbuli - Reteta de oua georgiene:  Curata si t

Păstăi cu usturoi și mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Păstăi cu usturoi și mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Păstăi cu usturoi și mărar - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara aceste Păstăi cu usturoi și

Dovlecei umpluti cu crema de branza, mozzarella si masline – reteta simpla la cuptor

Dovlecei umpluti cu crema de branza, mozzarella si masline – reteta simpla la cuptor

Dovlecei umpluti cu crema de branza, mozzarella si masline – reteta simpla la cuptor - Cum se prepar

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

Reteta culinara Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

Mâncare de spanac cu ouă - Rețeta simplă și gustoasă

Mâncare de spanac cu ouă - Rețeta simplă și gustoasă

Reteta culinara Mâncare de spanac cu ouă - Rețeta simplă și gustoasă din categoria Mancaruri de legu

Noodles cu legume - Rețeta gustoasă de post

Noodles cu legume - Rețeta gustoasă de post

Reteta culinara Noodles cu legume - Rețeta gustoasă de post din categoria Mancaruri de post. Cum sa

Legume pane de post - Irezistibil de crocante și gustoase

Legume pane de post - Irezistibil de crocante și gustoase

Legume pane de post - Irezistibil de crocante și gustoase - Cum se prepara aceste Legume pane de pos

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă - Cum se prepara Cartofi cu con