Cotlet de porc aromatizat

Reteta culinara Cotlet de porc aromatizat din categoria Porc. Specific Germania. Cum sa faci Cotlet de porc aromatizat

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Cotlet de porc aromatizat

 

Întotdeauna de sărbători îmi place să pun o bucată mare de cărniță la gătit, ca să fie de ajuns pentru toată familia, chiar și a doua zi.   O altă rețetă minunată din seria "retete festive de iarna" anul de grație 2020.

 

INGREDIENTE
Cotlet de porc cu os și șorici cca. 1400 g, Pentru uns: Ulei de măsline 2 linguri, Cimbru uscat 1 linguriță, Sos de soia 1 lingură, Muștar 2 linguri, Sirop de arțar 2 linguri, Sirop de rodie 1 lingură, Sare de mare 1 lingură, Piper proaspăt măcinat 1 linguriță, Condiment pentru carne 1 lingură.

De data aceasta am folosit clasicul vas de lut. Acesta în primul rând se lasă la “umezit” adică se pune în chiuveta temeinc curățată cca. 20 minute în apă rece.

Între timp cotletul se spală, apoi tamponează cu un șervet de bucătărie pentru a se usca. Se crestează partea cu șoricul pentru a putea pătrunde bine sosul de gătit.

Într-un mojar se adaugă toate ingredientele pentru sos, se amestecă bine până ce se înglobează toate ingredientele, apoi se masează bine cotletul pe toată suprafața.

Cotletul aromatizat se pune în vasul de lut rece și umezit, apoi se dă la gătit în cuptorul, rece, de data asta, la cca. 200 grade, minim 4 ore, acoperit.

După cele 4 ore, dacă mai este necesar se mai lasă la gătit carnea, până ce se coace bine, iar la testul înțepăturii curge zeamă limpede

Cu mare răbdare obțineți o friptură minunat aromatizată ce se poate servi caldă sau chair rece, în loc de mezel.

Spor și poftă bună!

Ingrediente Cotlet de porc aromatizat

Cotlet de porc cu os și șorici cca. 1400 g, Pentru uns: Ulei de măsline 2 linguri, Cimbru uscat 1 linguriță, Sos de soia 1 lingură, Muștar 2 linguri, Sirop de arțar 2 linguri, Sirop de rodie 1 lingură, Sare de mare 1 lingură, Piper proaspăt măcinat 1 linguriță, Condiment pentru carne 1 lingură.

Categorii