Cotlet de porc cu cartofi si morcovi -la tava
Reteta culinara Cotlet de porc cu cartofi si morcovi -la tava din categoria Porc. Specific Romania. Cum sa faci Cotlet de porc cu cartofi si morcovi -la tava
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Cotlet de porc cu cartofi si morcovi -la tava
Perfect pregatit aceasta cotlet de porc cu cartofi si morcovi, Home in the cool si apoi tava a fost impachetata si asezata pe masa in foișorul din gradina. Pentru că duminica aceasta a fost foarte caldă, am evitat să stăm lângă grătar în plin soare. Initial am pregatit cativa morcovi si doua cepe. Ulterior am completat cantitatea pentru ca am folosit-o si am umplut cotletul.
1,5 kg cotlet de porc 1 kg de cartofi noi 100 ml ulei 3 cepe roșii și galbene 3 catei de usturoi 2 cepe verzi 5 morcovi 1 ardei gras rosu 1 ardei rosu iute 1/2 lingurita verde zaatar-condiment oriental cu susan si cimbru salbatic 1/2 lingurita fulgi de chilli 1/2 lingurita usturoi granulat uscat 1 link patrunjel verde sare Cotletul de porc se înțeapă pe lungime în două sau trei locuri cu un cuțit ascuțit. In aceste deschideri se umple bine, felii de morcovi, ceapa, ceapa verde si patrunjel. Carnea se sare si se asezoneaza cu zaatar, usturoi granulat si fulgi de chilli. Carnea se va condimenta bine daca o masezi si o lasi sa patrunda cel putin o ora. Curățați, spălați și feliați cartofii, ceapa, ardeii și restul morcovilor. Distribuiți legumele într-o tavă. Se sare si se adauga usturoiul tocat marunt. Turnați o cană de apă în tigaie [se vor forma aburi și carnea nu va fi foarte uscată] Se prăjește cotletul umplut și asezonat în ulei pe ambele părți până capătă o crustă. Acest lucru va sigila sucul din carne și va fi suculent în interior. Peste legume se pune un gratar din inox in tigaia pe care sa aseze bucata de carne prajita. Grăsimea rezultată din copac se scurge peste legume. Dam tava la cuptor pentru 45 de minute pana cand carnea este fiarta si legumele au patruns. În acest timp, întoarceți carnea dintr-o parte în alta. Manipulați carnea cu grijă când o întoarceți, fără a o înțepa cu furculița. Scoateți cotletul din tigaie, acoperiți cu folie de aluminiu și lăsați să se odihnească 15 minute, apoi feliați. Aceasta operatie se face si pentru a pastra fragezimea carnii. La final se decoreaza cu cozi de ceapa verde si bucatele de ardei, pentru un aspect fresh. Poftă bună !!!Ingrediente Cotlet de porc cu cartofi si morcovi -la tava
1.5 kg cotlet porc
1 kg cartofi noi
100 ml ulei
3 cepe-rosii si galbene
3 catei usturoi
2 cepe verzi
5 morcovi
1 ardei gras rosu
1 ardei iute rosu
1/2 lingurita zaatar verde-condiment oriental cu susan si cimbru salbatic
1/2 lingurita fulgi chilli
1/2 lingurita usturoi granulat uscat
1 legatura patrunjel verde
sare