Cotlet de porc cu galbiori si sos de smantana

Reteta culinara Cotlet de porc cu galbiori si sos de smantana din categoria Porc. Cum sa faci Cotlet de porc cu galbiori si sos de smantana

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Cotlet de porc cu galbiori si sos de smantana

 

De cand am vazut reteta asta la bucataras Laura_n mi-a plouat in gura si mi-am amintit ca am niste galbiori in lada frigorifica. Cum doar eu mananc ''ciuperci nebune'' ( asa le zice jumatatea mea, el mananca doar ciuperci crescute-n ciupercari, adica champignon ) cand mi-am cumparat galbiori, mi-am pus si la congelator, am zis ca nu se stie cand ma apuca pofta si nu gasesc pe piata ca nu-i sezonul lor. Gata cu vorba, sa scriu si reteta, de mancat am mancat, sa-mi fie de bine. M-am inspirat din reteta Laurei dar n-am respectat-o 100%, am facut-o in stilul meu, ca doar a fost pofta mea nu a ei....:)))))))))))))))))))))

2 buc cotlet de porc faina sare piper mozaic cca 50 g morcov taiat cubulete, congelat sau proaspat- eu am avut congelat cca 50 g ardei rosu taiat cubulete, congelat sau proaspat- eu am avut congelat 4-5 fire de ceapa verde 4-5 fire de usturoi verde cca 300 g galbiori congelati ( i-am lasat de seara sa se dezghete) sau proaspeti daca este sezonul lor smantana grasa pentru gatit cca 200 ml 200 ml apa patrunjel verde

Mi-am scos ardeiul si morcovul de la congelator, am luat din gradina ceapa verde si usturoi, le-am curata spalat si tocat marunt.  Ciupercile galbiori le-am scos de cu seara de la congelator , le-am pus intr-o sita sa se dezghete si sa se scurga .Apoi  mi-am pregatit carnea, am condimentat-o cu sare si piper, am trecut-o prin faina, am pus o tigaie wok pe foc sa se incinga, am adaugat un pic de ulei cca 75 ml, am pus cotletele in tigaie sa se rumeneasca pe o parte si pe cealata, le-am scos din tigaie. In tigaia in care am prajit cotletul am pus ceapa, usturoiul, morcovul si ardeiul, am presarat putina sare si le-am lasat sa se caleasca cca 10 min, apoi am adaugat galbiorii, am mai lasat cca 15 min, apoi am pus cele 2 cotlete, am adaugat smantana amestecata cu piper mozaic macinat si apa, am pus un capac peste tigaie, am micsorat focul, mediu spre mic si am lasat sa se gateasca pe indelete toate ingredientele, sa se imprieteneasca intre ele si sa dea cele mai bune arome ala lor.  Am servit cu ardei copti. 

Ingrediente Cotlet de porc cu galbiori si sos de smantana

2 buc cotlet de porc

faina

sare

piper mozaic

cca 50 g morcov taiat cubulete, congelat sau proaspat- eu am avut congelat

cca 50 g ardei rosu taiat cubulete, congelat sau proaspat- eu am avut congelat

4-5 fire de ceapa verde

4-5 fire de usturoi verde

cca 300 g galbiori congelati ( i-am lasat de seara sa se dezghete) sau proaspeti daca este sezonul lor

smantana grasa pentru gatit cca 200 ml

200 ml apa

patrunjel verde

Categorii