Cotlet de porc cu salvie , unt si cartofi .

Reteta culinara Cotlet de porc cu salvie , unt si cartofi . din categoria Porc. Specific Romania. Cum sa faci Cotlet de porc cu salvie , unt si cartofi .

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Cotlet de porc cu salvie , unt si cartofi .

 

   "Rețete pentru masa de Crăciun". Am poftit la o bucata de friptura dar sa fie mai altfel decat de obicei . Ca si aromatizare extra am folosit salvia . Am preparat o masa gustoasa  pentru trei persoane . Totul la portie sa nu mancam prea mult !!!!Declar raspicat ca ador combinatia de porc cu salvie !!!

700 gr cotlet porc 500 gr cartofi 1 crenguta salvie [pentru iarna eu o pun la congelator ] 3 linguri unt 3 linguri ulei masline 3 catei usturoi 1 lingurita boia dulce 1/2 fulgi chilli sare 200 gr rosii cherry 1 legatura patrunjel verde

1. Cartofii se pun la fiert in apa cu sare si cateva fire de patrunjel verde.

2.Cotletul de porc se feliaza in  3 bucati mai groase .

3.Condimentati feliile de carne cu sare , si chilli .

4 .Infierbantati intr-o tigaie uleiul si untul .

5.Bucatile de carne se presara cu frunzulite de salvie si se prajesc usor pe ambele parti .

6.Cartofii se scot intr-o tava alaturi de carne .Zdrobiti  usor cartofii  .

7. Grasimea ramasa de la prajirea carnii se amesteca cu usturoiul pisat si boia dulce de ardei.

8.Dati tava la cuptorul preincalzit [220 grade ] timp de 30 minute pana se rumeneste totul frumos .

9.La servire se decoreaza cu rosioare si patrunjel verde .

10.Puneti alaturi salata favorita .

  Pofta buna !!!

 

 

Ingrediente Cotlet de porc cu salvie , unt si cartofi .

700 gr cotlet porc

500 gr cartofi

1 crenguta salvie [pentru iarna eu o pun la congelator ]

3 linguri unt

3 linguri ulei masline

3 catei usturoi

1 lingurita boia dulce

1/2 fulgi chilli

sare

200 gr rosii cherry

1 legatura patrunjel verde

Categorii