Cotlet de porc cu salvie , unt si cartofi .
Reteta culinara Cotlet de porc cu salvie , unt si cartofi . din categoria Porc. Specific Romania. Cum sa faci Cotlet de porc cu salvie , unt si cartofi .
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Cotlet de porc cu salvie , unt si cartofi .
"Rețete pentru masa de Crăciun". Am poftit la o bucata de friptura dar sa fie mai altfel decat de obicei . Ca si aromatizare extra am folosit salvia . Am preparat o masa gustoasa pentru trei persoane . Totul la portie sa nu mancam prea mult !!!!Declar raspicat ca ador combinatia de porc cu salvie !!!
700 gr cotlet porc 500 gr cartofi 1 crenguta salvie [pentru iarna eu o pun la congelator ] 3 linguri unt 3 linguri ulei masline 3 catei usturoi 1 lingurita boia dulce 1/2 fulgi chilli sare 200 gr rosii cherry 1 legatura patrunjel verde1. Cartofii se pun la fiert in apa cu sare si cateva fire de patrunjel verde.
2.Cotletul de porc se feliaza in 3 bucati mai groase .
3.Condimentati feliile de carne cu sare , si chilli .
4 .Infierbantati intr-o tigaie uleiul si untul .
5.Bucatile de carne se presara cu frunzulite de salvie si se prajesc usor pe ambele parti .
6.Cartofii se scot intr-o tava alaturi de carne .Zdrobiti usor cartofii .
7. Grasimea ramasa de la prajirea carnii se amesteca cu usturoiul pisat si boia dulce de ardei.
8.Dati tava la cuptorul preincalzit [220 grade ] timp de 30 minute pana se rumeneste totul frumos .
9.La servire se decoreaza cu rosioare si patrunjel verde .
10.Puneti alaturi salata favorita .
Pofta buna !!!
Ingrediente Cotlet de porc cu salvie , unt si cartofi .
700 gr cotlet porc
500 gr cartofi
1 crenguta salvie [pentru iarna eu o pun la congelator ]
3 linguri unt
3 linguri ulei masline
3 catei usturoi
1 lingurita boia dulce
1/2 fulgi chilli
sare
200 gr rosii cherry
1 legatura patrunjel verde