Cotlet de porc cu sos de mustar

Reteta culinara Cotlet de porc cu sos de mustar din categoria Porc. Specific Romania. Cum sa faci Cotlet de porc cu sos de mustar

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Cotlet de porc cu sos de mustar

 

Cotletul este preferatul meu când vine vorba de carne de porc! Mulți preferă gâtul, pentru că iese mai suculent, dar pentru că nu sunt fan gras, prefer cotletul! De data aceasta am avut o cotlet de smog și am vrut să fac din ea ceva simplu, dar gustos! Dacă mai aveam un vin alb, am zis că se potrivește perfect cu un sos de muștar și pot spune că am făcut o alegere grozavă! Cotletul a pătruns bine, a fost aromat, iar sosul l-a completat perfect! Ca garnitura puteti opta pentru un orez, cartofi copti sau piure, legume la gratar, salata... Este un preparat perfect pentru masa de sarbatori sau pentru o masa in familie. 

1 cotletă de porc (eu am avut cărbune, dar folosește-l pe cel pe care îl ai tu) sare piper paprika boia dulce afumată 2 catei de usturoi 2 linguri ulei de masline cimbru uscat 1 morcov mare Pentru sosul de muștar: 1 ceapa mica 2 linguri ulei de masline 1/2 cană vin alb 100 ml smantana de gatit 1 lingura mustar sare piper Spălați cotletul, ștergeți-l bine cu niște șervețele. Usturoiul curatat de coaja, piure-l. Într-un castron amestecați toate condimentele cu usturoiul. Se unge cotletul cu ulei, apoi se masează cu amestecul de condimente pe toate părțile. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Tăiați morcovul curățat în felii, puneți-l lângă cotlet. Acoperiți cotletul cu folie. Se da la cuptor la 200 de grade pentru o ora. După acest timp, se descoperă și se mai lasă 20 de minute, până se rumenește. Dacă aveți funcția grătar pe aragaz, o puteți folosi. Cand este gata se scoate din cuptor. În timp ce cotletul este la cuptor, pregătiți sosul de muștar . Ceapa curatata de coaja, tocata marunt.Pune uleiul și ceapa într-o tigaie. Se fierbe timp de 2-3 minute. Dacă vă place ceapa bine fiartă, atunci picurați puțină apă. Se adauga vinul, se fierbe 2-3 minute la foc mic. Se adauga mustarul, se amesteca pana se dizolva complet, apoi se incorporeaza crema. Se presară cu sare și piper. Amestecați, aduceți sosul la fiert până se îngroașă puțin. Se taie cotletul, se pune sos deasupra si se serveste. Poftă bună!

Ingrediente Cotlet de porc cu sos de mustar

1 cotlet de porc ( mangalita am avut eu, dar folositi de care aveti)

sare

piper

boia de ardei dulce

boia dulce afumata

2 catei de usturoi

2 linguri ulei de masline

cimbru uscat

1 morcov mare

1 ceapa mica

2 linguri ulei de masline

1/2 de cana cu vin alb

100 ml smantana de gatit

1 lingura cu varf mustar

sare

piper

Categorii