Cotlet de porc in sos aromat

Reteta culinara Cotlet de porc in sos aromat din categoria Porc. Cum sa faci Cotlet de porc in sos aromat

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Cotlet de porc in sos aromat

 

O friptura la cuptor langa un sos aromat cu castraveti acri si marar... Eu am avut un cotlet de la un porc de casa, mai  mic si deci mai fraged care s-a gatit imediat.

 

INGREDIENTE
600 gr cotlet de porc 1 ceapa rosie 250 gr rosii cubulete 1 lingura pasta de ardei\ 150 ml vin rosu demidulce 1 lingura ulei condimente pentru carne de porc(coriandru, chimen,maghiran, boia dulce, sare, piper, cimbru) 3-4 castraveti acri marar verde

Presaram condimentele peste carne si o masam bine. Asezam carnea intr-o tava, punem 1/2 de pahar de apa, acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptor pentru 30 de minute, scoatem folia si lasam sa se rumeneasca. Cand carnea este rumena o scoatem, iar in tava turnam vinul. Punem tava pe aragaz, dam cateva clocote, apoi scurgem zeama printr-o sita. Intr-o tigaie incintam uleiul,adaugam ceapa tocata fin si amestecam ocazional pana se inmoaie. Stingem cu rosiile, si fierbem la foc mic pana nu mai are zeama. Adaugam zeama scursa de pe carne, pasta de ardei si fiebem pana sosul se leaga. Potrivim de sare(tinem cont de faptul ca ulterior vom adauga castravetii acri care au si sare) si piper, iar daca sosul este prea acru putem adauga 1/2 de lingurita zahar pentru ca la final sosul trebuie sa aiba un gust dulce acrisor. Adaugam castravetii tocati marunt si mai dam cateva clocote. Oprim focul si adaugam mararul. Servim cotletul cu sosul.

Ingrediente Cotlet de porc in sos aromat

600 gr cotlet de porc

1 ceapa rosie

250 gr rosii cubulete

1 lingura pasta de ardei\

150 ml vin rosu demidulce

1 lingura ulei

condimente pentru carne de porc(coriandru, chimen,maghiran, boia dulce, sare, piper, cimbru)

3-4 castraveti acri

marar verde

Categorii