Cotlet de porc in sos de chimen

Reteta culinara Cotlet de porc in sos de chimen din categoria Porc. Specific Ungaria. Cum sa faci Cotlet de porc in sos de chimen

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Cotlet de porc in sos de chimen

 

Un preparat gustos, servit cu garnitura preferată și murături. 

8 felii de cotlet sare piper 1 lg untură 1 lg de faina alba 1 lgt boia dulce 300 ml apă 2-3 catei de usturoi 1 lgt chimen măcinat garnitura preferata

Se bat feliile de cotlet si se condimenteaza cu sare si piper.

Pune untura la topit intr-o cratita. Prăjiți carnea până se rumenește ușor. Scoatem bucatile de carne pe o farfurie si punem faina in restul de untura. Se amestecă bine, se adaugă boia de ardei și apoi se stinge cu apă călduță. Se aduce la fierbere si apoi se adauga bucatile de carne. Se lasă să fiarbă până când carnea este bine făcută. Dacă este necesar, adăugați apă fierbinte.

La final se adauga usturoiul zdrobit si chimenul macinat, se condimenteaza dupa gust cu sare si piper, se amesteca bine si se mai lasa sa fiarba cateva minute.

Între timp, pregătiți garnitura preferată și serviți cu cotlet de porc și sos de chimen, alături de murătura preferată, ornata cu pătrunjel verde tocat.

Poftă bună!

Ingrediente Cotlet de porc in sos de chimen

8 felii de cotlet

sare, piper

1 lg de untura

1 lg de faina alba

1 lgt boia dulce

300 ml apa

2-3 catei de usturoi

1 lgt chimen macinat

garnitura preferata

Categorii