Cotlet de porc la cuptor cu vin si usturoi verde

Reteta culinara Cotlet de porc la cuptor cu vin si usturoi verde din categoria Porc. Cum sa faci Cotlet de porc la cuptor cu vin si usturoi verde

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Cotlet de porc la cuptor cu vin si usturoi verde

 

In cinstea sfintilor de azi, lenute si Costelusi am bagat la cuptor niste cotlet. L-am bagat, l-am scos si l-am mancat, sa se stie. Asta ca exista si rubrica introducere si trebuia sa zic si eu ceva, ceva mai inteligent n-am gasit.

cca 1,200 kg cotlet de porc cu slanina si sorici condimente pentru carne de porc 4-5 fire usturoi verde cca 300 ml vin rosu Bordeaux ( statea stingher prin frigider vinul asta si am zis sa nu se plictiseasca singur) cca 250 ml apa sare putin ulei pentru calit

Mai intai am scos bucata de cotlet de la congelator si lam lasat-o sa se dezghete, apoi am feliat cotletul, dar nu am taiat feliile de tot, am presarat sare si condimente pentru carne de porc. Am pus in tigaia wok putin ulei si am calit bucata de cotlet pe toate partile, apoi am asezat bucata de cotlet intr-o cratita de fonta. Am presarat usturoiul verde taiat marunt, am turnat vinul si apa, am acoperit cu hartie de copt si am bagat cratita la cuptor la foc mic pentru cca 3 ore. Cam asta e toata filozofia. Se poate servi cu orice fel de ganitura, piure, orez, cartofi prajiti, legume sotate, fiecare ce prefera. Si musai ceva acreala langa.

Ingrediente Cotlet de porc la cuptor cu vin si usturoi verde

cca 1,200 kg cotlet de porc cu slanina si sorici

condimente pentru carne de porc

4-5 fire usturoi verde

cca 300 ml vin rosu Bordeaux ( statea stingher prin frigider vinul asta si am zis sa nu se plictiseasca singur)

cca 250 ml apa

sare

putin ulei pentru calit

Categorii