Cotlet de porc la cuptor, in vasul ceramic Crock Pot

Reteta culinara Cotlet de porc la cuptor, in vasul ceramic Crock Pot din categoria Porc. Specific Romania. Cum sa faci Cotlet de porc la cuptor, in vasul ceramic Crock Pot

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Cotlet de porc la cuptor, in vasul ceramic Crock Pot

 

O mancare simpla dar cu gust si pentru care mi-a venit in ajutor minunatul vas ceramic Crock Pot.

1 morcov 1 ceapa crengute de cimbru 2 catei de usturoi 150 ml vin rosu 1 buc cotlet de cca 700 g sare, piper condimente pentru carne de porc cartofi piure pentru garnitura patrunjel verde tocat putin ulei de floarea soarelui

Se spala bucata de carne, se sterge cu prosoape absorbante apoi se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si condimente pentru carne de porc.

Se curata morcovul, se spala si se taie rondele. Ceapa se curata si se taie in feli mai mari. Se curata usturoiul.

In vasul ceramic se toarna putin ulei, se pun morcovii, ceapa, usturoiul si crengutele de cimbru. Deasupa se asaza bucata de cotlet, se toarna vinul, se pune capacul peste vas si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade. 

Dupa 30-45 de minute se scoate vasul, se intoarce carnea si se mai lasa la cuptor, acoperit. Se verifica daca este bine facuta carnea si se mai lasa 10 minute fara capac.

Se serveste cu cartofi piure si sosul format, alaturi de morcovi si patrunjel verde tocat.

Pofta buna!

Ingrediente Cotlet de porc la cuptor, in vasul ceramic Crock Pot

1 morcov

1 ceapa

crengute de cimbru

2 catei de usturoi

150 ml vin rosu

1 buc cotlet de cca 700 g

sare, piper

condimente pentru carne de porc

cartofi piure pentru garnitura

patrunjel verde tocat

putin ulei de floarea soarelui

Categorii