Cotlet de vitel cu piure de mazare
Instructiuni de preparare Cotlet de vitel cu piure de mazare
Ingrediente Cotlet de vitel cu piure de mazare
Un cotlet de vitel de aproximativ 1,5 kg cumparat gata legat sau il legati voi acasa
Amestec de condimente: 1 lingurita sare ro
1 lingurita boia iute
1 lingurita piper proaspat macinat
2 lingurite oregano
1 cana vin rosu
1 cana supa de vita sau de pui(e buna si apa daca nu aveti supa)
2 linguri sos de soia
2 linguri sos worcestershire
1 morcov taiat rondele
1 ceapa rosie taiata pestisor
3 catei de usturoi taiati felii
2-3 linguri ulei de masline
1 lingura unt gra
In plus pentru sos: 3 linguri apa rece
1 lingura amidon alimentar
Pentru piure:
1 kg mazare congelata
100 ml smantana pentru gatit
70 gr unt gra
Cateva frunze proaspete de menta
Sare si piper proaspat rasnit dupa gust
Pentru decor: microplante sau germeni
flori comestibile
frunze de busuioc mov