Cotlet de vitel cu piure de mazare

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Cotlet de vitel cu piure de mazare

Amestecul de mirodenii se amesteca, se pun intr-o tava si se imprastie. Se trece cotletul prin mirodenii pe toate fetele. Se conecteaza aparatul Crock-pot Express la sursa de curent, functia Brown/Sote si se apasa butonul start. Se adauga uleiul si se lasa sa se incinga. Se pune bucata de carne, se lasa sa se prajeasca usor pana capata crusta si se intoarce cu un cleste pe toate partile. La final se adauga untul, se lasa carnea in untul topit cate 1 minut pe fiecare parte. Se scoate carnea din vas pe un platou/tava. Se adauga restul ingredientelor, se lasa sa dea in clocot, se pune carnea, apoi capacul, supapa de aburi sa fie inchisa, se seteaza functia Meat/stew, timpul de 35 minute si se apasa butonul start. Dupa expirarea timpului aparatul va atentioneaza sonor. Se opreste aparatul, se elibereaza supapa de aburi cu o manusa de bucatarie, se indeparteaza capacul cu grija. Se scoate carnea cu clestele pe o tava/platou. Dupa ce carnea s-a racit si nu ne mai arde la maini se taie sfoara, se inlatura si se taie carnea felii.Tot ceea ce a ramas in vasul aparatul Crock-Pot Express se pune intr-o craticioara, se pune pe flacara mica si se lasa sa fiarba pana se reduce la jumatate. La fina, ca sa obtineti sosul, se strecoara, se dizolva amidonul in cateva linguri de apa rece si se pune peste sos. Se pune pe foc la flacara mica si se lasa sa fiarba 5 minute. Sosul s-a ingrosat, este numai bun de folosit si are tot cei trebuie, eu nu am mai adaugat nimic… Pentru piureul de mazare: in acelasi vas al aparatului Crock-Pot Express se pune mazarea si apa cat sa o cuprinda. Se pune capacul, supapa pentru aburi sa fie inchisa, se alege functia soup si timpul de 20 minute. Se apasa butonul start. Dupa expirarea timpului, se elibereaza supapa de aburi cu o manusa de bucatarie, se indeparteaza cu grija capacul. Se pune mazarea intr-o strecuratoare, apoi intr-un robot de bucatarie sa facem piure-ul. Peste mazare punem frunzele de menta si pornim aparatul. Lasam pana mazarea este zdrobita. Se adauga untul, smantana, sarea si piperul si pornim din nou mixerul pana obtinem un piure fin. Asezonam dupa gust si potrivim consistenta cu smantana sau unt. Montajul este usor: se pune o cantitate potrivita de piure de mazare in farfurie, adaugam suficient sos, o bucata de carne groasa de 2 degete, motul de legume prajite, iar pentru decor microplante sau germeni sau flori comestile, frunze de busuioc sau din alte plante…

Ingrediente Cotlet de vitel cu piure de mazare

Un cotlet de vitel de aproximativ 1,5 kg cumparat gata legat sau il legati voi acasa

Amestec de condimente: 1 lingurita sare ro

1 lingurita boia iute

1 lingurita piper proaspat macinat

2 lingurite oregano

1 cana vin rosu

1 cana supa de vita sau de pui(e buna si apa daca nu aveti supa)

2 linguri sos de soia

2 linguri sos worcestershire

1 morcov taiat rondele

1 ceapa rosie taiata pestisor

3 catei de usturoi taiati felii

2-3 linguri ulei de masline

1 lingura unt gra

In plus pentru sos: 3 linguri apa rece

1 lingura amidon alimentar

Pentru piure:

1 kg mazare congelata

100 ml smantana pentru gatit

70 gr unt gra

Cateva frunze proaspete de menta

Sare si piper proaspat rasnit dupa gust

Pentru decor: microplante sau germeni

flori comestibile

frunze de busuioc mov

Categorii