Cotlet glazurat

Timp de preparare 3 ore si 20 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Cotlet glazurat

Se spala carnea si se usuca, se tamponeaza cu prosoape de hartie, pentru a inlatura apa. Toate ingredientele pentru crusta se pun intr-un castron si se amesteca. Va rezulta o pasta consistenta. Cu aceasta emusie, se unge cotletul pe toate partile. Se asaza cotletul pe o tava cu hartie de copt si se lasa la loc racoros 1 ora. Se da la cuptorul incins la 160 grade C, pentru 1 ora. Se intoarce bucata de carne si se mai lasa la cuptor pentru inca 30 minute. Dupa expirarea timpului, se aduna marginile hartiei de copt, se inveleste intr-o alta hartie de copt bucata de carne, se mareste temperatura la 190 grade C, si se mai lasa inca 30 minute. Se dezveleste carnea din hartie, se pune in cuptor cat mai aproape de grill si se lasa pana prinde crusta, aproximativ 10-15 minute. Se lasa sa se raceasca, se inveleste in hartie de copt, se da la frigider pana a doua zi, apoi se feliaza subtire si se serveste. Sa va fie de folos!!! TIPS-URI: Este important sa lasam carnea sa se raceasca dupa ce aceasta a fost scoasa din cuptor. Pentru a se felia cat mai usor si mai bine, se da la frigider pana a doua zi.

Ingrediente Cotlet glazurat

1 bucata cotlet fara os de aproximativ 1,8 kg

1 lingurita sare roz de Himalaya

1 lingurita fulgi de chili

1 lingurita boia afumata

1 lingurita boia dulce

1 lingura sos de soia

2 linguri ulei de masline

2 linguri sos pentru rata Peking

Categorii