Cotlete de porc in sos tomat, la cuptor

Reteta culinara Cotlete de porc in sos tomat, la cuptor din categoria Porc. Specific Romania. Cum sa faci Cotlete de porc in sos tomat, la cuptor

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Cotlete de porc in sos tomat, la cuptor

 

Deși mulți spun că are colesterol, carnea de porc este preferata multora, pentru că este gustoasă. Dintre multele modalități prin care ea poate fi preparată, am ales, săptămâna trecută să fac această rețetă, cu sos tomat, la cuptor și tare moale, bună și fragedă a fost!

 

INGREDIENTE
4 cotlete de porc, cu os 1 ceapă galbenă 1 roșie 4-5 căței de usturoi 50 ml de ulei de floarea soarelui 200-250 ml de suc de roșii 100-150 ml de vin alb de calitate 100-150 ml de apă sare piper boia de ardei dulce 1 frunză de dafin

Carnea se spală bine, ca să nu mai rămână vreo așchie de os, după care se îndepărtează grăsimea, care se va lăsa în tavă, la cuptor, pentru a da un gust bun sosului.

Se crestează stratul fin de grăsime, sau pielița care înconjoară carnea slabă de cotlet, ca să nu se încovoaie, la preparare, să rămână plată.

În cazul în care cotletele sunt mai groase, se bat puțin și se înțeapă ușor, pe ambele fețe.

Se curăță ceapa, se spală și se feliază grosier.

Se curăță usturoiul, se spală și se feliază.

Se spală roșia și se feliază.

Se condimentează bucățile de cotlet cu: sare, piper și boia de ardei pe ambele fețe, după care se pun în tavă, odată cu bucățile de slănină îndepărtate de pe cotlete. Se adaugă foaia de dafin și feliile de: ceapă, roșie și usturoi.

Deasupra se toarnă uleiul, vinul, apa și sucul de roșii. Se acoperă tava cu folie de aluminiu și se dă la cuptor, la temperatură medie, pentru cel puțin 90 de minute. Atunci se scoate tava din cuptor, se îndepărtează folia de aluminiu și se întorc cotletele.

Se dă tava din nou la cuptor (neacoperită) pentru 40-45 de minute și între timp se mai scoate din când în când, pentru a turna sos pe cotlete și pentru a le mai întoarce.

Când este gata (se verifică prin înțepare, dacă este fragedă) se scoate din cuptor, ca să nu se usuce acolo, din cauza căldurii și se servește imediat cu garnitură de cartofi natur, piure, pilaf, sau paste. Se servește cu o salată de sezon, sau cu murături.

Ingrediente Cotlete de porc in sos tomat, la cuptor

4 cotlete de porc, cu os

1 ceapă galbenă

1 roșie

4-5 căței de usturoi

50 ml de ulei de floarea soarelui

200-250 ml de suc de roșii

100-150 ml de vin alb de calitate

100-150 ml de apă

sare

piper

boia de ardei dulce

1 frunză de dafin

Categorii