Cotlete de porc la tava, cu garnitura de cus-cus si rodie

Reteta culinara Cotlete de porc la tava, cu garnitura de cus-cus si rodie din categoria Porc. Specific Romania. Cum sa faci Cotlete de porc la tava, cu garnitura de cus-cus si rodie

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Cotlete de porc la tava, cu garnitura de cus-cus si rodie

 

Cotletele de porc, preparate la grătar, sau la tavă sunt printre preferatele multor oameni și sunt un fel principal foarte gustos și consistent, care stă bine și la o masă festivă. În plus, se prepară destul de ușor și cu o garnitură potrivită alături pot constitui un moment savuros al renumitei ”bucurii de a trăi” pe care o recomandă francezii.

 

INGREDIENTE
4 cotlete de porc (cu sau fără os) sare piper boia de ardei dulce oregano 2 căței de usturoi 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui apă Pentru garnitură: 250 grame de cus-cus 100 grame de unt 1 rodie sare (opțional)

Cotletele se spală, se zvântă, se bat cu un ciocan pentru carne, se îndepărtează surplusul de grăsime (dacă se dorește asta) și se crestează din loc în loc, după care se condimentează pe ambele fețe cu: sare, piper, boia de ardei dulce, oregano și usturoi răzuit. Se lasă carnea astfel condimentată cel puțin 30 minute la rece, ca să se pătrundă.

După acest interval de timp se pun cotletele într-o tavă, se toarnă pe ele 2-3 linguri de ulei, se adaugă apă, cât să le acopere și se dau la cuptor, până ce se rumenesc frumos pe ambele fețe.

Când friptura este aproape gata, se fierbe cus-cusul în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj, apoi se strecoară și se pune în tava de servit. Se adaugă untul tăiat cubulețe și se încorporează ușor, după care se adaugă (și se amestecă) semințele de rodie, pregătite dinainte.

Când cotletele sunt rumenite frumos și bine pătrunse, se scoate tava din cuptor, se îndepărtează oasele (dacă este cazul și se servesc cu garnitura de cus-cus cu rodie, pregătită chiar atunci, ca să fie caldă și bună de servit.

Ingrediente Cotlete de porc la tava, cu garnitura de cus-cus si rodie

4 cotlete de porc (cu sau fără os)

sare

piper

boia de ardei dulce

oregano

2 căței de usturoi

2-3 linguri de ulei de floarea soarelui

apă

Pentru garnitură:

250 grame de cus-cus

100 grame de unt

1 rodie

sare (opțional)

Categorii