Cotlete de porc la tava, reteta romaneasca veche

Reteta culinara din categoria Porc. Specific Romania. Cum sa faci Cotlete de porc la tava, reteta romaneasca veche

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Cotlete de porc la tava, reteta romaneasca veche

 

Reteta de fata este una romaneasca veche de peste 100 ani.Am mancat acest preparat acum 15 ani la Sovata intr-un hotel ,mi-a placut atat de mult ca deatunci tot ma bantuie acest preparat si am tinut mortis sa descopar reteta. Servirea si garnitura plus ornatul si muraturile sunt identice cum a fost servite atunci.   Am cautat-o   pe net si in reviste ,intrebat bucatari si mi- a luat ceva timp s-o gasesc in sfarsit .Sursa de inspiratie este cartea : PREPARATE DE ARTA CULINARA  scrisa de maestru  Ion Radu  

Un cotlet fara os 120 g ulei sare piper 2-3 morcovi 1 ceapa

Cotletul intreg se pune intr-o tava cu ulei,se da sare si piper si se da la cuptor 180 grade in timp de o ora.

Pe parcurs se mai intoarce si cand este gata pe jumatate ,se pun morcovii si ceapa taiate felii subtiri. Cand zarzavatul este facut se scoate carnea si in sosul ramas se mai pune un pic de apa si se mai lasa 4 minute.Cotletul se aseaza pe un platou ,taiat felii ,iar sosul se paseaza ,se strecoara si se garnisesc bucatile de cotlet sau se serveste la sosiera.

Se serveste cu piure de cartofi si muraturi sau salata.

Pofta buna!

Ingrediente Cotlete de porc la tava, reteta romaneasca veche

Un cotlet fara os

120 g ulei

sare

piper

2-3 morcovi

1 ceapa

Categorii