Cotlete de porc umplute cu amestec de legume si kaizer afumat

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Cotlete de porc umplute cu amestec de legume si kaizer afumat

1.Cotletele se spala si se zvanta, apoi se face cu un cutit ascutit, in partea superioara, cate o taietura pe mijlocul laturii cu carne, fara a taia lateralele cotletelor, taietura dusa cu grija pana la partea de jos, fara a o taia(portofele), le batem usor cu un ciocan de snitele pentru fragezire, apoi se sareaza si condimenteaza in interior si exterior. 2.Se curata ceapa se taie marunt. Ardeiul spalat si curata de cotor si samburi se feliaza, kaizerul se taie in bucatele mai groase (cca 1 cm). Se incinge un strop de ulei si se calesc un pic, la inceput kaizerul, apoi ceapa si ardeiul, se inabusa bine acoperite cu un capac, dar intai se sareaza si pipereaza, se condimenteaza dupa gust. Dupa ce scade tot lichidul lasat, dam tigaia la o parte si lasam sa se raceasca un pic, apoi adaugam oul batut si presaram mararul verde taiat marunt. 3. Cu ajutorul unei linguri, umplem fiecare cotlet in parte, apoi pe fiecare ii prindem partea taiata cu cate 2 scobitori. Le asezam unul langa altul in tava mai inalta, le stropim cu ulei de masine, deasupra lor presaram usturoiul feliat marunt, legumele deshidratate, condimentele uscate, boiaua, sare, piper, adaugam vinul si completam cu apa pana aproape de capetele cotletelor. Acoperim tava cu o folie de aluminiu si dam la cuptor, cca 30-40 minute, luam folia si mai lasam cotletele sa se rumeneasca usor. Dupa ce s-au rumenit, mai scoatem din zeama lasata oprind numai de 2 degete in tava, indepartam scobitorile cat este carnea fierbinte si servim cu o garnitura de cartofi sau orez. Daca le lasam sa se raceasca, le feliem si putem servi ca si aperitiv. Pofta buna!

Ingrediente Cotlete de porc umplute cu amestec de legume si kaizer afumat

5 cotlete de porc

taiate de cca 1 cm grosime

400 g amestec de legume congelate

200 g kaizer

1 ardei rosu

1 ceapa rosie

marar verde

1 ou

ulei de masline

sare

piper

amestec de legume deshidratate

amestec de condimente uscate(cimbrisor,maghiran,piper,oregano,dafin)

boia dulce sau picanta(dupa gustul fiecaruia)

3-4 catei de usturoi

2-3 frunze de dafin

un paharel de vin alb

sec

10 scobitori de bambu

Categorii