Covrigei cu amoniac - de post

Timp de preparare 55 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Covrigei cu amoniac - de post

Într-un lighenuş de frământat, se amestecă uleiul cu zahărul, scorţişoara, cuişoarele, sucul de portocale în care s-a dizolvat amoniacul, coniacul, grişul şi la sfârşit făina. Se frământă un aluat moale, din care se modelează covrigei rotunzi care se presară cu susan. Se coc în cuptorul dinante încălzit la foc potrivit. Poftă bună!

Ingrediente Covrigei cu amoniac - de post

2 ceşti ulei

1 ceaşcă zahăr

3/4 ceaşcă suc de portocală (compot sau must)

1/2 ceaşcă coniac (facultativ)

1 linguriţă scorţişoară

1 linguriţă cuişoare

2 linguriţe amoniac stins cu sucul de portocale

5 linguri griş

făină cât cuprinde

susan

Categorii