Cozonac

Timp de preparare 2 ore si 30 minute

Dificultate Ridicata

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Cozonac

Se oparesc 2 pumni de faina cu o cana de lapte, se bat ouale cu mixerul impreuna cu zaharul si esentele. Din ouale batute cu zahar se ia o lingura rasa de continut si se pune peste drojdie impreuna cu o lingura de lapte si se freaca sa se topeasca, apoi se pune un pic de faina si se amesteca, apoi se lasa la crescut. Cand maiaua si- a dublat volumul, putem incepe sa trecem la framantat Se amesteca laptele oparit cu oul batut, maiaua si se adauga restul de lapte ramas. Se trece la framantat, din cand in cand ne inmuiem mainile in ulei si framantam pana terminam tot uleiul. Framantam aluatul cu pumnii, cu palmele, aruncam de colo colo jumatate de ora. Apoi lasam la dospit in bucataria incalzita vreme de 40 de minute. Impartim aluatul in 2 bucati ,intindem cu mana pe masa unsa cu ulei si il umplem cu ce dorim cu rahat, nuca, cacao si stafide. Daca facem cozonac impletit, impartim o bucata in 2 si facem 2 suluri si le impletim, apoi punem cozonacul in tava (tapetata cu hartie de copt. Ungem cu ou mai lasam sa creasca sa cresca pana cand isi dubleaza volumul cozonaceii nostrii si dam la cuptor pentru 45-50 de minute. Pofta buna !

Ingrediente Cozonac

1 kg faina

1 cubulet drojdie proaspata 50 g

500 ml lapte

100 ml ulei

300 gr zahar

3 oua

o lingurita sare

esente (rom

portocala

vanilie)

stafide

rahat

cacao

Categorii