Cozonac

Timp de preparare 2 ore si 30 minute

Dificultate Ridicata

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Cozonac

Mai întâi pregătim maiaua. Într-un bol punem drojdia uscata, 2 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 2 linguri de lapte. Amestecam și lăsăm la dospit. După ce a crescut maiaua pregătim aluatul. Într-un bol mai mare punem făina, maiaua, gălbenușurile și începem sa frământăm, adaugând treptat laptele, untul și spre sfârșit praful de sare. După ce am frământat bine, lăsăm iar aluatul la dospit. După ce a crescut, împărțim în 4 părți egale și le umplem cu rahat, cacao și nuca, apoi împletim și punem în tăvi. Lăsăm iar la dospit. După ce au crescut frumos, ungem cu gălbenuș și băgăm la cuptor pentru o oră!

Ingrediente Cozonac

1 plic drojdie uscata

500 g zahăr

500 ml lapte

1kg de făină

3 gălbenușuri

cacao 1 plic

rahat 400 gr

nuca măcinată

1 praf de sare

150 gr de unt

Categorii