Cozonac
Instructiuni de preparare Cozonac
Ingrediente Cozonac
Pentru aluat:
Făină albă 000 760 g
Lapte dulce gras 3,5% 250 ml
Sare de mare 1 linguriță
Ouă 2 bucăți
Gălbenuș de ou 2 bucăți
Zahăr tos 150 g
Unt grăsime 82 % 125 g
Coajă de lămâie 1 lingură
Drojdie uscată 3 lingurițe
cca. 10 g
Esență de rom ½ fiolă
Esență de vanilie ½ fiolă.
Pentru modelat:
Ulei de floarea soarelui cca. 2 linguri.
Pentru umplutură:
Albuș de ou 2 bucăți
Zahăr tos 4 linguri
Miez de nucă măcinată cca. 150 g
Pudră de cacao 1 lingură
Esență de rom 1/ fiolă
Rahat cu aromă de fructe cca. 200 g
Stafide aurii cca. 100 g
Merișoare cca. 100 g.
Pentru uns:
Ou 1 bucată
Zahăr tos cca. 1 lingură.