Cozonac cu umplutura de nuci, migdale si halva

Timp de preparare o ora si 50 minute

Dificultate Ridicata

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Cozonac cu umplutura de nuci, migdale si halva

Aluatul a fost facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus. Lasam aluatul la loc caldut, acoperit cu prosop de bucatarie, pana isi tripleaza volumul. Pentru umplutura: rasnim nucile si migdalele, halvaua o rupem bucatele si o maruntim la robotul de bucatarie. Amestecam halvaua cu nucile, migdalele si albusurile batute cu un praf de sare. Dupa ce aluatul a crescut, il punem pe masa de lucru unsa cu putin ulei. Intindem aluatul cu sucitorul, punem umplutura peste aluat, rulam si punem cozonacul intr-o tava de chec. Eu am folosit una mare din silicon. Lasam cozonacul sa mai creasca inca 15 minute la loc caldut. Amestecam galbenusul si laptele. Ungem cozonacul cu acest amestec, insiram cativa samburi de migdale, ii impingem putin cu degetul, sa se lipeasca bine, mai ungem inca odata cu galbenus amestecat cu lapte, presaram putin zahar brut deasupra si dam tava la cuptorul incins la 170 grade C, pt 20 minute. Dupa expirarea timpului, luam o bucata de hartie de copt, o trecem sub jet de apa, o stoarcem de surplusul de apa, acoperim cozonacul si mai dam tava la cuptor pt inca 10 minute. Oprim focul, lasam usa intredeschisa si mai lasam inca 10-15 minute in cuptor. Scoatem din forma cozonacul, il punem pe o parte si-l lasam sa se raceasca complet...daca aveti rabdare:)) Este minunat cu o cana de lapte...sa va fie de bine!!!

Ingrediente Cozonac cu umplutura de nuci, migdale si halva

250 ml lapte caldut

2 linguri smantana

1 lingura unt

2 galbenusuri(de casa am avut eu)

5 linguri zahar

1 praf de sare

500 gr faina

1 cub mic de drojdie proaspata maruntita

pt umplutura:

100 gr migdale

200 gr nuci

150 gr halva(din seminte de susan si migdale de la Lidl)

3 albusuri

1 praf de sare

pt uns deasupra:

1 galbenu

2 linguri lapte

cateva ciupituri de zahar brut

pt decor: samburi de migdale

Categorii