Cozonac cu umplutura de nuci, migdale si halva

Timp de preparare o ora si 50 minute

Dificultate Ridicata

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Cozonac cu umplutura de nuci, migdale si halva

Aluatul a fost facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus. Lasam aluatul la loc caldut, acoperit cu prosop de bucatarie, pana isi tripleaza volumul. Pentru umplutura: rasnim nucile si migdalele, halvaua o rupem bucatele si o maruntim la robotul de bucatarie. Amestecam halvaua cu nucile, migdalele si albusurile batute cu un praf de sare. Dupa ce aluatul a crescut, il punem pe masa de lucru unsa cu putin ulei. Intindem aluatul cu sucitorul, punem umplutura peste aluat, rulam si punem cozonacul intr-o tava de chec. Eu am folosit una mare din silicon. Lasam cozonacul sa mai creasca inca 15 minute la loc caldut. Amestecam galbenusul si laptele. Ungem cozonacul cu acest amestec, insiram cativa samburi de migdale, ii impingem putin cu degetul, sa se lipeasca bine, mai ungem inca odata cu galbenus amestecat cu lapte, presaram putin zahar brut deasupra si dam tava la cuptorul incins la 170 grade C, pt 20 minute. Dupa expirarea timpului, luam o bucata de hartie de copt, o trecem sub jet de apa, o stoarcem de surplusul de apa, acoperim cozonacul si mai dam tava la cuptor pt inca 10 minute. Oprim focul, lasam usa intredeschisa si mai lasam inca 10-15 minute in cuptor. Scoatem din forma cozonacul, il punem pe o parte si-l lasam sa se raceasca complet...daca aveti rabdare:)) Este minunat cu o cana de lapte...sa va fie de bine!!!

Ingrediente Cozonac cu umplutura de nuci, migdale si halva

250 ml lapte caldut

2 linguri smantana

1 lingura unt

2 galbenusuri(de casa am avut eu)

5 linguri zahar

1 praf de sare

500 gr faina

1 cub mic de drojdie proaspata maruntita

pt umplutura:

100 gr migdale

200 gr nuci

150 gr halva(din seminte de susan si migdale de la Lidl)

3 albusuri

1 praf de sare

pt uns deasupra:

1 galbenu

2 linguri lapte

cateva ciupituri de zahar brut

pt decor: samburi de migdale

Categorii

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

Reteta culinara Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post din categoria Mancaruri de legum

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara aceasta Ciulama de ciuperc

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Reteta culinara Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă din categoria

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri - Cum se prepa

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă - Cum se prepara acesti Dovlecei umpl

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitură plină de savoare și aromă - Cum se prepara acesti Ca

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros - Cum se prepara acest Dovl

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți - Cum se prepara acesti Dovlecei pan