Cozonac impletit

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Cozonac impletit

Incalzim putin laptele si dizolvam in el drojdia , adaugam si o lingura de zahar si una de faina. Amestecam cu un tel para, acoperim cu un prosop si punem la caldurica pentru 15 minute. In acest timp cernem faina, separam galbenusurile de la oua si le batem cu zaharul (acum puteti adauga arome – esente de vanilie, rom , migdale , etc) . Faina cernuta o punem intr-un vas cu pereti inalti si in mijlocul ei punem praful de sare, galbenusurile batute cu zaharul , uleiul si maiaua. Framantam bine de tot, trebuie sa avem un aluat nelipicios (eu framant un timp in castron dar dupa ceea il iau pe masa), vreo 15 minute trebuie. Presarati cu faina si lasati la dospit pana isi dubleaza volumul. Pregatim umplutura. Cozonacul se poate umple cu ce doriti d-voastra si se poate pune mai multa sau mai putina umplutura ..dupa preferinte. Eu mi-am pregatit nuca, mac si cacao cu ulei si apa. Cand aluatul e dospit il luam si il taiem in jumate, iar apoi fiecare jumate in trei parti egale. Intr-o tava punem hartie de copt sau o ungem bine cu unt (bunica mea ungea tavile cu ulei). Intindem fiecare bucata de aluat nu foarte subtire si punem umplutura. Rulam si lasam deoparte. Procedam cu toate la fel pana avem trei corzi. Acestea le impletim ca sa obtinem un singur cozonac. Eu am umplut fiecare parte diferit (mac, nuca si cacao). Daca nu doriti impletit atunci intindeti jumatatile si le umpleti. Ideea este ca din cantitatea data obtineti doi cozonaci. II asezam in tava si ii mai lasam cam jumate de ora sa creasca. Inainte sa-i dam la cuptorul preincalzit la 180 grade ii ungem cu un ou batut. Ii tinem in cuptor cam 40 minute (timpul difera de cat de inalti, grosi sunt), trebuie sa fie rumeniti foarte bine deasupra .

Ingrediente Cozonac impletit

Pt aluat:

-500 ml lapte

-25 gr drojdie

-50 ml ulei

-1 kg faina

-un praf sare

-4 galbenusuri

-250 gr zahar

Pt umplutura:

-200 gr nuca macinata

-150 mac macinat

-2 linguri cacao+1 lingura ulei+2-3 linguri apa

Extra: 1 ou

Categorii

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

Reteta culinara Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post din categoria Mancaruri de legum

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara aceasta Ciulama de ciuperc

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Reteta culinara Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă din categoria

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri - Cum se prepa

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă - Cum se prepara acesti Dovlecei umpl

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitură plină de savoare și aromă - Cum se prepara acesti Ca

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros - Cum se prepara acest Dovl

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți - Cum se prepara acesti Dovlecei pan