Cozonac pufos cu ciocolata si nuca

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Ridicata

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Cozonac pufos cu ciocolata si nuca

Intr-un castron punem faina cernuta si in mijlocul ei adaugam laptele cu drojdia dizolvata si putin zahar si lasam la dospit 10 minute. Apoi dupa ce a crescut, adaugam restul de zahar, galbenusurile, coaja de la o lamaie, untul topit si racit. Amestecam si la final adaugam in fir uleiul. Se lasa la dospit pana isi tripleaza volumul. Intre timp batem albusurile spuma cu zaharul si cacao, apoi adaugam nuca macinata. Din aceasta cantitate se pot face 3 cozonaci. Se imparte cantitatea de aluat in 6 bucati. Se intinde fiecare foaie cu mana si se pune din umplutura odata cu nuca si rahatul si stafidele si alta foaie intinsa tot cu mana cu ciolcolata. Se impletesc tot doua cu doua si asfel avem trei cozonaci. Se ung cu galbenus de ou cu putin lapte. Se lasa in forme sa dospeasca inca 30 minute. Se coc 60 minute la 170 grade C.

Ingrediente Cozonac pufos cu ciocolata si nuca

Aluat:

1 kg faina

500 ml lapte caldut

5 galbenusuri

putina sare

300 gr zahar

50 gr drojdie proaspata

200 gr unt

100 ml ulei

coaja de la o lamaie

Umplutura:

500 gr nuca macinata

5 albusuri

6 linguri zahar

150 gr stafide

2 linguri cacao

300 gr rahat cubulete

500 gr ciocolata (la galeata)

Categorii