Crema de dovleac copt cu sofran si ciuperci de padure

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Crema de dovleac copt cu sofran si ciuperci de padure

Se coace dovleacul in cuptor pana devine moale. Se curata legumele de coaja, se apala si se taie rondele. Se pune legumele taiate si curatate intr-o oala, se adauga dovleacul copt, ciupercile,sofranul si apa sau supa de pui. Se pune capac si se fierbe pana legumele sunt patrunse si se zdrobesc usor. Se da oala deoparte si cu un mixer vertical se pasireaza bine legumele. Se adauga smantana pentru gatit, untul, sare si piper. Se mai trece pentru ultima oara cu mixerul prin supa pana totul devine o masa cremoasa. Se gusta iar daca mai este necesar se mai adauga sare. Se serveste calda, dupa preferinte cu crutoane, ulei aromatizat, sau mix de seminte. Eu am folosit pentru decor, seminte de negrilica, frunze de menta si seminte de rodie.

Ingrediente Crema de dovleac copt cu sofran si ciuperci de padure

500 gr dovleac placintar copt

2 morcovi

1 tija apio

1 radacina patrunjel

300-350 gr ciuperci craite(eu am avut congelate)

1 cartof

1-2 ciupituri de sofran

Sare si piper proaspat rasnit dupa gust

200 ml smantana pentru gatit

1 litru apa sau supa de pui

20 gr unt

Categorii