Crema de linte cu chimen si susan negru la Multicooker Crock-Pot Express

Timp de preparare 20 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Crema de linte cu chimen si susan negru la Multicooker Crock-Pot Express

Curățați și spălați ceapa, morcovul și cartoful. Spălați lintea într-un jet de apă rece și lăsați să se scurgă. Conectați oala sub presiune Multicooker Crock-Pot Express la o sursă de alimentare. Desfaceți și scoateți capacul aparatului. Pune 2 linguri de ulei in vasul aparatului, adauga legumele si lintea. Adăugați o linguriță de semințe de chimen și o frunză de dafin. Selectați funcția Brown / Saute, Presiune joasă și timp de gătire de 5 minute. Apăsați tasta Start / Stop. În acest moment, pe afișajul electronic apare Heat, semn că dispozitivul se încălzește. Când atinge temperatura optimă, va începe să gătească conform parametrilor selectați.Se amestecă din când în când. După 5 minute, adăugați apă caldă peste linte. Adăugați sare și puneți capacul, blocându-l în poziția închis. Rotiți supapa de abur pentru a închide. Selectați funcția Carne / Tocană, Presiune mare, timp de gătire 10 minute. După 10 minute, apăsați tasta Start / Stop. Cu ajutorul unui clește de bucătărie sau a unei mănuși termice, deschideți supapa de abur, pe măsură ce începe să se elibereze. După ce toți aburul au fost eliberați, deblocați capacul și scoateți. Miroase grozav! Lintea se fierbe atât de bine încât nu mai rămâne decât să fie piure. Lintea se transferă într-un blender , îndepărtând frunza de dafin. Aici rămâne la alegerea dumneavoastră cât de dens sau lichid doriți să serviți. Am folosit mai puțin suc pentru a fi mai cremos.Adăugați un cub de unt, o pudră de turmeric, potriviți gustul cu sare. Treceți fin. Se serveste cu smantana, boia iute, praf de chimion macinat si seminte de susan negru! Este absolut senzațional! Oala sub presiune Multicooker Crock-Pot Express a îndeplinit într-un timp ultra-rapid o misiune care ar fi fost de lungă durată în gătitul tradițional! Sa-ti fie de folos!

Ingrediente Crema de linte cu chimen si susan negru la Multicooker Crock-Pot Express

400 g linte roșie

1/2 ceapă albă

1 morcov

1 cartof

1,5 l apă

2 linguri ulei de floarea soarelui

1 praf turmeric

1 lingurita chimen

1 foaie dafin

1 cub unt (50 g)

pentru servit:

susan negru

smântână grasă

boia iute

Categorii