Creveti cu ciuperci si smantana

Reteta culinara din categoria Fructe de mare. Specific Franta. Cum sa faci Creveti cu ciuperci si smantana

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Creveti cu ciuperci si smantana

 

O reteta gustoasa si rapida de facut. Sosul cu cidru, smantana si ciuperci este tipic din regiunea Normandia - Franta. Cidrul este o bautura slab alcoolica  3 – 8%, obtinuta prin fermentarea fructelor, mai ales a merelor sau perelor, dar si a gutuilor la o temperatura de 4 – 16° Celsius. https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/02/creveti-cu-ciuperci-si-smantana.html  

Ingrediente Creveti cu ciuperci si smantana

500 g de creveti cruzi (sau cumparati gata fierti de la pescarie )

400 g de ciuperci

2 cepe salota

1 ceapa alba

1 catel de usturoi

200 ml de smantana

50 g unt

1 lingura de faina

150 ml de cidru normand

sare, piper

paprika

Categorii