Creveti cu ciuperci si smantana
Reteta culinara din categoria Fructe de mare. Specific Franta. Cum sa faci Creveti cu ciuperci si smantana
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Creveti cu ciuperci si smantana
O reteta gustoasa si rapida de facut. Sosul cu cidru, smantana si ciuperci este tipic din regiunea Normandia - Franta. Cidrul este o bautura slab alcoolica 3 – 8%, obtinuta prin fermentarea fructelor, mai ales a merelor sau perelor, dar si a gutuilor la o temperatura de 4 – 16° Celsius. https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/02/creveti-cu-ciuperci-si-smantana.html
Ingrediente Creveti cu ciuperci si smantana
500 g de creveti cruzi (sau cumparati gata fierti de la pescarie )
400 g de ciuperci
2 cepe salota
1 ceapa alba
1 catel de usturoi
200 ml de smantana
50 g unt
1 lingura de faina
150 ml de cidru normand
sare, piper
paprika