Creveti cu edame si orez (un fel de paella)

Reteta culinara din categoria Fructe de mare. Specific Spania. Cum sa faci Creveti cu edame si orez (un fel de paella)

Timp de preparare 15 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Creveti cu edame si orez (un fel de paella)

 

 Am avut in frigider pilaf de orez ramas de la masa precedenta. In 15  minute ,inspirata de Paella am preparat o tava aspectuasa si gustoasa pe care am servit-o musafirilor . Foarte atenta am urmarit reactia mesenilor . Prietenul nostru a gustat foarte preocupat  Eu il urmaream ingrijorata . A spus ,, Serviti fiecare cate putin ca de restul ma ocup eu !!!'':)))      

300 gr creveti decorticati 300gr edame -boabe de soia verzi [congelate] 1 pahar mic cidru rose de mere 1gogosar 3 catei usturoi 2 linguri ulei 2 linguri unt piper cu lamaie condimente pentru peste si fructe de mare sare 500 gr pilaf de orez gata preparat 2 lamai 1 nardei iute verde busuioc verde Am pus uleiul si untul intr-un wok incapator si am sotat usor usturoiul si gogosarul taiat lamele fine . Imediat am pus crevetii decorticati si condimentele si edamele . Dupa doua minute am ,,stins '' cu cidru . Am sarat si am gustat . pentru ca mai era nevoie de putina aciditate am pus zeama de la o jumatate de lamaie . Am incalzit pilaful si l-am pus intr-o tava rotunda . Am distribuit pe deasupra amestecul de creveti si edame . La servire se pun feliute de lamaie si rondele de ardei iute .  Decorati cu busuioc verde .  Pofta mare !!!

Ingrediente Creveti cu edame si orez (un fel de paella)

300 gr creveti decorticati

300gr edame -boabe de soia verzi [congelate]

1 pahar mic cidru rose de mere

1gogosar

3 catei usturoi

2 linguri ulei

2 linguri unt

piper cu lamaie

condimente pentru peste si fructe de mare

sare

500 gr pilaf de orez gata preparat

2 lamai

1 nardei iute verde

busuioc verde

Categorii