Creveti în sos de unt și vin
Reteta culinara Creveti în sos de unt și vin din categoria Fructe de mare. Specific Italia. Cum sa faci Creveti în sos de unt și vin
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Creveti în sos de unt și vin
O rețetă simplă dar tare gustoasă. Din acest caz nu am avut și poze intermediare. Dar voi mă credeți pe cuvânt de Panacris ;) https://retete.panacris.ro/recipes/creveti-in-sos-de-unt-si-vin/
Creveți nedecorticați cca. 1000 g, Unt grăsime 65% cca. 100 g, Vin alb demisec cca. 250 ml. Pătrunjel frunze pentru servire.Creveții se curăță de carapace, până la codiță, apoi se trec rapid sub jet de apă rece și se lasă cca. 10 minute la rece.
Într-o tigaie cu fund dublu sau cel mai bine de fontă, se pune untul la topit, până se obține o ușoară caramelizare, apoi se adaugă creveții curățați se lasă cca. 2 minute să se gătească, se adaugă vinul la temperature camerei și se lasă la gătit la foc mic până ce scade sosul.
Creveții se servesc fierbinți împreună cu sosul și asezonate cu frunze de pătrunjel proaspăt.
Simplu și delicious.
Spor și poftă bună! ;)
Ingrediente Creveti în sos de unt și vin
Creveți nedecorticați cca. 1000 g, Unt grăsime 65% cca. 100 g, Vin alb demisec cca. 250 ml. Pătrunjel frunze pentru servire.