Creveti in sos rosu

Reteta culinara Creveti in sos rosu din categoria Fructe de mare. Cum sa faci Creveti in sos rosu

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Creveti in sos rosu

300 gr creveți congelați 1 cană de vin alb 1 ardei capia 1 crenguță de ceapă verde 3-4 catei de usturoi 1 lg pasta de tomate Câteva felii de legume opțional Ulei de masline Pătrunjel Sare Piper Tăiați ceapa și ardeiul mărunt. Se incinge usturoiul zdrobit apoi se adauga partea alba de ceapa, urmata de capac si partea verde de ceapa, sare si piper. Am pus și câteva bucăți de rădăcină pentru a-i da un gust mai bun. Urmează creveții, am folosit diverse fructe de mare dar cu creveți e mult mai bine. Dupa ce le calim, punem vinul. Se lasa sa fiarba cateva minute apoi se adauga pasta de rosii si se lasa un sos sa se lege. Se pune patrunjel si se stinge focul. Nu prea lasam ca sosul, care este foarte bun, sa nu se evapore. Dupa ce am stins focul am pus 1 lgt curry si 1 lgt turmeric dar sosul este mai bun fara ele. Serviți cu orez

Ingrediente Creveti in sos rosu

300 gr creveti congelati 1 cana de vin alb 1 ardei capia 1 fir de ceapa verde 3-4 catei de usturoi 1 lg pasta de rosii Cateva felii de legume optional Ulei de masline Patrunjel Sare Piper

300 gr creveti congelati

1 cana de vin alb

1 ardei capia

1 fir de ceapa verde

3-4 catei de usturoi

1 lg pasta de rosii

Cateva felii de legume optional

Ulei de masline

Patrunjel

Sare

Piper

Categorii