Creveti, scoici marinate si urechi de lemn cu taitei chinezesti
Reteta culinara din categoria Fructe de mare. Specific China. Cum sa faci Creveti, scoici marinate si urechi de lemn cu taitei chinezesti
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Creveti, scoici marinate si urechi de lemn cu taitei chinezesti
Un fel principal sau de ce nu, o cină sățioasă, rapidă, savuroasă și sănătoasă!
INGREDIENTE
Ceapa și usturoiul curățate, tăiate jullien se pun la călit într-un vas wok, sau o tigaie mai înaltă ;) cu uleiul de fistic/alune/arahide, la foc iute, cca. 5 minute, neacoperit, până ce devin translucide.
Între timp se pune la fiert apa într-un vas încăpător, când clocotește se adaugă tăițeii chinezești, se amestecă până se afundă/scufundă :D, scuza-ți regionalismele, de care nu pot scăpa, ever :D :))), în apă, apoi se acoperă și se oprește focul
Legumele wok (muguri de bambus, muguri de fasole Mung, morcovi, stiuleți de porumb dulce) se adaugă împreună cu ciupercile, urechi de lemn, creveții, scoicile marinate, sosul de soia, pește, chili peste amestecul de ceapă și usturoi, se amestecă ușor cât să se înglobeze toate ingredientele, apoi se adaugă pastele, scurse de apă și se mai lasă la gătit cca. 5 minute, la foc mediu, cât să se ajungă la aceeași temperatură toate ingredientele.
Se stropesc cu suc de lămâie, se asezonează cu ceapă chives, se amestecă ușor și se servesc, imediat, fierbinte!!!!
Spor și poftă bună!
Ingrediente Creveti, scoici marinate si urechi de lemn cu taitei chinezesti
Tăiței chinezești cca. 300 g,
Creveți prefierți cca. 100 g,
Scoici marinate 1 borcan, cca. 100 g,
Ceapă 1 bucată mare,
Legume Wok 1 conservă,
Ciuperci negre, urechi de lemn cca. 300 g,
Zeamă de lămâie cca. 50 ml,
Sos de soia 3 linguri,
Sos de chili 1 linguriță,
Sos de pește 3 linguri,
Ulei de fistic/alune/arahide 3 linguri,
Usturoi 4 căței,
Ceapă chinezească
chives câteva fire.