Creveti serviti cu orez cu sumac, jeleu de rosii si sos dulce-acrisor

Reteta culinara Creveti serviti cu orez cu sumac, jeleu de rosii si sos dulce-acrisor din categoria Fructe de mare. Specific Romania. Cum sa faci Creveti serviti cu orez cu sumac, jeleu de rosii si sos dulce-acrisor

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Creveti serviti cu orez cu sumac, jeleu de rosii si sos dulce-acrisor

 

Am pregatit aceasta reteta, deoarece cu ceva timp in urma am primit de la prietena mea si a altor bucatarase harnice, Marta Gabriela din Sudan, sumac. Sincer, nu am avut timp sa atasez reteta, dar acum am gasit-o si vreau sa o fac cunoscuta si voua. 

Ingrediente Creveti serviti cu orez cu sumac, jeleu de rosii si sos dulce-acrisor

10 creveti

100 g de orez

20 g de sumac

1 ceapa

2 catei de usturoi

½ de lingurita de praf de usturoi

Vin alb

Smantana lichida

Unt/ulei

4 rosii

1 pliculet gelatina

Sare

piper

Chives

Busuioc

Ardei iute rosu

Supa de pui 2 polonice si jumatate

Categorii