Creveti serviti cu orez cu sumac, jeleu de rosii si sos dulce-acrisor
Reteta culinara Creveti serviti cu orez cu sumac, jeleu de rosii si sos dulce-acrisor din categoria Fructe de mare. Specific Romania. Cum sa faci Creveti serviti cu orez cu sumac, jeleu de rosii si sos dulce-acrisor
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Creveti serviti cu orez cu sumac, jeleu de rosii si sos dulce-acrisor
Am pregatit aceasta reteta, deoarece cu ceva timp in urma am primit de la prietena mea si a altor bucatarase harnice, Marta Gabriela din Sudan, sumac. Sincer, nu am avut timp sa atasez reteta, dar acum am gasit-o si vreau sa o fac cunoscuta si voua.
Ingrediente Creveti serviti cu orez cu sumac, jeleu de rosii si sos dulce-acrisor
10 creveti
100 g de orez
20 g de sumac
1 ceapa
2 catei de usturoi
½ de lingurita de praf de usturoi
Vin alb
Smantana lichida
Unt/ulei
4 rosii
1 pliculet gelatina
Sare
piper
Chives
Busuioc
Ardei iute rosu
Supa de pui 2 polonice si jumatate