Cum sa faci sarmale bune departe de varza din putina
Instructiuni de preparare Cum sa faci sarmale bune departe de varza din putina
Intr-o oala mare se pune varza si se acopera cu apa. Se pune la fiert . Cand incepe sa se inmoaie, se tine cu o furculita si cu cutitul se taie frunzele de langa cotor, pe masura ce se inmoaie si se scot afara. Operatiunea se poate face si cu cateva zile inainte, iar varza oparita se poate pastra in frigider sau in congelator pe o perioada mai mare.
Se amesteca carnea cu oul, ceapa, orezul, lingurita rasa de sare, piper dupa gust, boiaua, lingurita de oregano si lingurita de pasta de rosii. Intr-o cratita sau oala cu fundul gros se face un "pat" din varza acra si crengute de oregano. Se invelesc sarmalele: intr-o foaie de varza se pune la un capat aproximativ 2 linguri de amestec de carne, se indoaie capatul, apoi marginile, si se ruleaza sarmaua strans.
Se aseaza in oala cu capatul liber in jos. La fel se procedeaza cu restul, si se aseaza una langa alta, pana cand se umple un strat. Se pune peste primul strat de sarmale pasta de rosii , foile de dafin, bucatele de grasime si un alt strat de varza acra.
Apoi se continua cu al doilea strat de sarmale, pana cand se termina umplutura. Se acopera sarmalele cu o farfurie intoarsa si se umplu cu apa sa le acopere.
Se pun la foc mediu 2-3 ore, adaugandu-se apa cand scade, si adaugandu-se sare si piper dupa gust . La fel se pot potrivi si de acre, mai adaugandu-se zeama din punga cu varza acra daca va plac mai acre.
Ingrediente Cum sa faci sarmale bune departe de varza din putina
1 varza creata mai mare
700 g - 1 kg carne tocata de porc cu grasime
cateva bucatele de grasime
1 ceapa mare
1/2 cana orez nefiert
1 ou
1 lingurita oregano uscat + cateva crengute de oregano
1/2 lingurita boia
1 lingurita rasa de sare si piper proaspat macinat
1 pachet de varza acra
1 lingurita + 2 linguri pasta de rosii
2 foi de dafin
sare si piper dupa gust