Cum se face painea integrala
Reteta culinara Cum se face painea integrala din categoria Scoala de gatit Bucataras. Specific Romania. Cum sa faci Cum se face painea integrala
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Cum se face painea integrala
Pentru o paine cu faina integrala, proportia de faina alba/ faina integrala este de 70% cu 30%, sau 60% faina alba, 40% faina integrala. Daca vei folosi doar faina integrala risti sa obtii o paine foarte tare. Pastrand proportiile si urmarind video-ul, iti vor iesi 2 paini mari, pufoase, cu miez dens.
Ingrediente Cum se face painea integrala
Drojdie uscata – 15 g
Apa calduta – 700 ml
Miere – 200 g
Faina alba – 625 g
Faina integrala – 450 g
Extra faina integrala pentru framantat – 150 g
Unt topit – 5 linguri
Galbenus de ou – 1 buc
Mix de seminte dupa gust
Extra unt si faina pentru tapetat formele de cozonac
Sare – 1 praf