Cum se face painea integrala

Reteta culinara Cum se face painea integrala din categoria Scoala de gatit Bucataras. Specific Romania. Cum sa faci Cum se face painea integrala

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Cum se face painea integrala

 

Pentru o paine cu faina integrala, proportia de faina alba/ faina integrala este de 70% cu 30%, sau 60% faina alba, 40% faina integrala. Daca vei folosi doar faina integrala risti sa obtii o paine foarte tare. Pastrand proportiile si urmarind video-ul, iti vor iesi 2 paini mari, pufoase, cu miez dens.    

Ingrediente Cum se face painea integrala

Drojdie uscata – 15 g

Apa calduta – 700 ml

Miere – 200 g

Faina alba – 625 g

Faina integrala – 450 g

Extra faina integrala pentru framantat – 150 g

Unt topit – 5 linguri

Galbenus de ou – 1 buc

Mix de seminte dupa gust

Extra unt si faina pentru tapetat formele de cozonac

Sare – 1 praf

Categorii