Curry cu pui și năut
Reteta culinara Curry cu pui și năut din categoria Pui. Specific India. Cum sa faci Curry cu pui și năut
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Curry cu pui și năut
Curry provine ca un fel de mâncare din sudul Indiei și provine de la cuvântul „kari”, din dialectul tamil și înseamnă sos sau bulion care se servește cu orez. Fetelor mele le-a plăcut foarte mult acest fel de mâncare. Cel mic mi-a spus de câteva ori că este delicios. Inima mi-a crescut de bucurie. Am avut ca sursa de inspiratie o reteta de pe blogul bakingadventure.net
5 pulpe întregi de pui 2 cepe medii 1 ardei gras rosu 1 conserve de naut (400 g) 400 g cuburi roșii 1 lingurita curry sare 4 linguri ulei de masline 200 g orezTaiati pulpele intregi in jumatate, si prajiti-le intr-o tigaie antiaderenta cu 2 linguri de ulei de masline si intoarceti-le pe toate partile, apoi adaugati apa cat sa le acopere in jumatate. Se lasa sa fiarba la foc mediu pana se inmoaie si carnea pare sa se desprinda usor de os. Separat, caliti ceapa si ardeiul tocate marunt in 2 linguri de ulei de masline. Adaugam rosiile taiate cubulete, condimentele si nautul (fara sucul din conserva) si mai lasam cateva minute pana cand sosul incepe sa fiarba. Se pune puiul in sos si se lasa la foc mediu cu capacul pus pana scade lichidul lasat de rosii. Se serveste cu orez simplu, deasupra patrunjel proaspat tocat si lamaie. Notă: Pentru orez recomand gătirea conform raportului 1 paharorez: 2,5 pahare de apă. Punem orezul cu apa, 2 linguri ulei si sare la foc mediu intr-o tigaie antiaderenta. Cand lichidul incepe sa scada, punem un capac si lasam sa fiarba pana se evapora toata apa.
Ingrediente Curry cu pui și năut
5 pulpe de pui întregi
2 cepe medii
1 ardei gras roșu
1 conservă năut (400g)
400g roșii cuburi
1 linguriță curry
sare
4 linguri ulei de măsline
200g orez