Curry de pui cu lapte de cocos

Reteta culinara Curry de pui cu lapte de cocos din categoria Pui. Specific India. Cum sa faci Curry de pui cu lapte de cocos

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Curry de pui cu lapte de cocos

 

Facusem acum ceva vreme acest fel de mancare, ne-a placut si am hotarat ca e cazul sa repet aceasta reteta. De data aceasta insa am pregatit-o altfel decat precedenta. A iesit la fel de buna si aromata aceasta mancare pe care v-o recomand cu drag.

1 buc piept de pui fara os 3 lg ulei de cocos 1 ceapa alba, medie 4 catei de usturoi 1 lg de ghimbir ras 1 lgt boia dulce 1 lgt turmeric 2 lgt praf de curry sare piper proaspat macinat 1 ardei kapia rosu 1 lgt zahar brun 1 conserva lapte de cocos 1 lgt zeama de lamaie 100 ml sos de rosii fulgi chilli patrunjel verde tocat orez basmati

Se pregatesc ingredientele. Se curata ceapa si se taie marunt. Usturoiul se curata si se zdrobeste sau se taie cat mai marunt. Ghimbirul se curata si se da pe razatoarea cu gauri mici. Ardeiul se spala, se curata si se taie in bastonase mici. Pipetul de pui se spala si se taie in bucati potrivite.

Intr-o cratita larga se pune uleiul de cocos. Se lasa sa se incinga apoi se pune ceapa. Se caleste pana devine usor transparenta. Se adauga apoi usturoiul si ghimbirul. Se amesteca timp de 3 minute, toate la un loc. Se pun condimentele: turmeric, boia si pudra curry. Se amesteca bine apoi se adauga ardeiul kapia. Se mai lasa putin apoi se adauga carnea. Se amesteca si se lasa sa se caleasca. Se condimenteaza cu sare si piper proaspat macinat si se amesteca din nou. Se calesc bucatile de carne pe toate partile.

Se adauga zaharul brun si sucul de lamaie. Se toarna laptele de cocos, se amesteca si se lasa sa fiarba la foc potrivit pana cand este gatita carnea.  La final se pune sosul de rosii si fulgii de chilli, se mai lasa sa fiarba cateva minute, se mai adauga sare si zeama de lamaie daca este nevoie (dupa gustul fiecaruia).

Se serveste cu orezul basmati fiert intre timp si presarat cu patrunjel verde tocat.

Ingrediente Curry de pui cu lapte de cocos

1 buc piept de pui fara os

3 lg ulei de cocos

1 ceapa alba, medie

4 catei de usturoi

1 lg de ghimbir ras

1 lgt boia dulce

1 lgt turmeric

2 lgt praf de curry

sare

piper proaspat macinat

1 ardei kapia rosu

1 lgt zahar brun

1 conserva lapte de cocos

1 lgt zeama de lamaie

100 ml sos de rosii

fulgi chilli

patrunjel verde tocat

orez basmati

Categorii