Desert cheesecake cu capsuni si caise

Reteta culinara din categoria Torturi. Specific Romania. Cum sa faci Desert cheesecake cu capsuni si caise

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert cheesecake cu capsuni si caise

 

Un deliciu racoros de vara, fara coacere si care iti incanta papilele gustative, mai ales daca iubesti cheesecake-ul asa ca mine! :X

 

INGREDIENTE
250 g biscuiti Petit 100 g unt topit 400 g branza cremoasa 100 g lapte condensat caramelizat 200 ml frisca lichida 1/2 plic gelatina 50 ml apa rece cca 300 g caise, capsuni proaspete 275 ml suc de piersici 15 g praf de budinca vanilie 1 lg zahar capsuni pentru decor

Mai intai se pregateste crusta. Se macina biscuitii la robot si se toarna apoi untul topit si racit.

Se tapeteaza cu hartie de copt o tava rotunda cu pereti detasabili. Se toarna biscuitii si se taseaza bine pe toata suprafata tavii. Se da la frigider.

Intr-un bol se pune branza si laptele condensat caramelizat.Se mixeaza. Gelatina se pune la hidratat apoi se incalzeste usor pana se topeste. Se toarna peste crema de branza si se mixeaza bine.

Separat se bate frisca pana se intareste, dar nu foarte tare. Se incorporeaza in crema de branza cu miscari usoare, cu ajutorul unei spatule.

Se spala si se curata capsunile si caisele. Se taie in bucati mai mici. Se incorporeaza in crema de branza. Se toarna amestecul peste crusta de biscuiti si se niveleaza.

Se da tava la rece pentru o ora, pentru a se inchega compozitia.

Intr-o craticioara se amesteca praful de budinca, zaharul si sucul de piersici. Se pune pe foc mic si se amesteca continuu cu un tel pana incepe sa se ingroase si devine mai transparenta, lucioasa.

Se scoate tava de la frigider si se toarna jeleul deasupra. Se niveleaza rapid pe toata suprafata apoi se orneaza dupa imaginatie cu fructe proaspete.

Se da din nou la rece peste noapte. A doua zi se indeparteaza inelul si hartia de copt, ramanand doar baza pe care este asezat cheesecake-ul.

Se portioneaza si se serveste. Pofta buna!

Ingrediente Desert cheesecake cu capsuni si caise

250 g biscuiti Petit

100 g unt topit

400 g branza cremoasa

100 g lapte condensat caramelizat

200 ml frisca lichida

1/2 plic gelatina

50 ml apa rece

cca 300 g caise, capsuni proaspete

275 ml suc de piersici

15 g praf de budinca vanilie

1 lg zahar

capsuni pentru decor

Categorii