Desert El si Ea

Reteta culinara Desert El si Ea din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert El si Ea

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert El si Ea

 

Aveam niste ''resturi'' de mascarpone si smantana pentru frisca si mi-am zis ca ar merge un desert rapid pt. doi. Zis si facut, doar ca noi doi pe un balansoar nu ne ''pupam'' deloc la gusturi, ca sa fie pace-n batatura am facut sa fie bine, pentru mine cu bomboane raffaello , pentru el simplist gen marca tiramisu. PS. Portia mea e mai motata......cine imparte parte-si face :))))))))))))))))))))))))

140 g mascarpone 300 ml smantana pt. frisca cu 36 % grasime 60 g lapte condensat ( nu pt cafea din cel gros pt. prajituri) 12 piscoturi 1 lingurita ness 1 lingurita zahar pudra cca 200 ml lapte cu 3,5% grasime cacao pt pudrat bomboane Raffaello pt mine 1 bomboana Ferrero Rocher pt. el ( cireasca de pe tort)

Intr-un castron am pus mascarpone, lapte condensat si smantana pentru frisca si am mixat bine pana am obtinut o crema ferma. Am amestecat ness-ul cu zaharul, am adaugat un pic de lapte si am frecat bine apoi am diluat cu restul de lapte.Am asamblat prima data portia pt. El, am inmuiat pe rand cele 6 piscoturi, doua cate doua, am maruntit cate 2 piscoturi inmuiate si le-am asezat intr-o ceasca de sticla, peste am pus un strat de crema si am cernut cacao, din nou 2 piscoturi crema si cacao si ultimul strat la fel, deasupra crema , cacao si o bomboana Ferrero Rocher. Portia mea a fost un pic diferita, in crema am maruntit 5 bomboane Raffaello, am omogenizat si apoi am procedat la fel, piscoturi, crema cacao, 3 straturi, crema , cacao si o bomboana Raffaello. Sa ne fie de bine ! Simplu, rapid si delicios.

Ingrediente Desert El si Ea

140 g mascarpone

300 ml smantana pt. frisca cu 36 % grasime

60 g lapte condensat ( nu pt cafea din cel gros pt. prajituri)

12 piscoturi

1 lingurita ness

1 lingurita zahar pudra

cca 200 ml lapte cu 3,5% grasime

cacao pt pudrat

bomboane Raffaello pt mine

1 bomboana Ferrero Rocher pt. el ( cireasca de pe tort)

Categorii