Desert prajitura de post, cu visine si nuci

Reteta culinara Desert prajitura de post, cu visine si nuci din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert prajitura de post, cu visine si nuci

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert prajitura de post, cu visine si nuci

 

Nevoia de dulce este mai presantă în post, așa că, deși nu putem folosi: ouă, lapte și grăsimi animale, trebuie să găsim alte ingrediente care să dea un gust bun prăjiturilor. Cum am foarte multe dulcețuri, gemuri și vișine puse la borcan, cu aspirină, m-am gândit să le valorific într-o prăjitură bună și pe placul meu. Este o prăjitură care se face foarte ușor și rapid, care îmbină gustul plăcut al vișinelor cu acela al nucilor. Am făcut prăjitura într-o tavă dreptunghiulară de 22/30 cm.

Ingrediente Desert prajitura de post, cu visine si nuci

500 grame de făină albă

500 ml apă minerală

100 ml ulei de floarea soarelui

200 grame de zahăr tos fin

10 grame praf de copt

1 linguriță de bicarbonat

1 linguriță de oțet

3 lingurițe de esență de migdale

1 plic de vanilie

coaja răzuită de la o portocală

100 grame de nuci tăiate mărunt

150 grame de vișine

Pentru decor:

25 grame de nuci tăiate mărunt

2-3 linguri de zahăr pudră

1 plic de vanilie

Categorii