Desert prajitura de post, cu visine si nuci

Reteta culinara Desert prajitura de post, cu visine si nuci din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert prajitura de post, cu visine si nuci
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert prajitura de post, cu visine si nuci
Nevoia de dulce este mai presantă în post, așa că, deși nu putem folosi: ouă, lapte și grăsimi animale, trebuie să găsim alte ingrediente care să dea un gust bun prăjiturilor. Cum am foarte multe dulcețuri, gemuri și vișine puse la borcan, cu aspirină, m-am gândit să le valorific într-o prăjitură bună și pe placul meu. Este o prăjitură care se face foarte ușor și rapid, care îmbină gustul plăcut al vișinelor cu acela al nucilor. Am făcut prăjitura într-o tavă dreptunghiulară de 22/30 cm.
Ingrediente Desert prajitura de post, cu visine si nuci
500 grame de făină albă
500 ml apă minerală
100 ml ulei de floarea soarelui
200 grame de zahăr tos fin
10 grame praf de copt
1 linguriță de bicarbonat
1 linguriță de oțet
3 lingurițe de esență de migdale
1 plic de vanilie
coaja răzuită de la o portocală
100 grame de nuci tăiate mărunt
150 grame de vișine
Pentru decor:
25 grame de nuci tăiate mărunt
2-3 linguri de zahăr pudră
1 plic de vanilie