Desert tort Lucia 88 de ani

Reteta culinara din categoria Torturi. Cum sa faci Desert tort Lucia 88 de ani

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert tort Lucia 88 de ani

 

Azi este despre un om deosebit, mamaia cum ii spunem noi, chiar daca nu-i mamaia mea. Ea este prietena mea leoaica, pusa pe sotii si glume. Asadar si prin urmare i-am facut un tort, nu mi-a ieist mie cam ce am avut in minte, asa-i cand se strage oboseala , important ca a fost gustos tortul si sarbatorita satisfacuta.

Blat -tava 35/25 cm 8 oua mari 230 g zahar 150 g faina 200 g nuca prajita si macinata un praf de sare Crema 300 g unt cu 82% grasime 300 g fondant alb 100 g ciocolata neagra Callebaut 250 g mascarpone Sirop 300 ml apa 3-4 linguri zahar esenta de rom Decor ciocolata topita afine de cultura

Blat :  Albusurile le-am mixat cu un praf de sare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana ce am obtinut o bezea tare. Am adaugat faina cernuta, am amestecat cu miscari lente de jos in sus, la final am incorporat si nuca prajita si macinata, tot cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat o tava cu pereti detasabili cu hartie d ecopt, am turnat compozitia in tava si am bagat tava la cuptortul preincalzit la 180 grade cca 35-40 mi, am facut testul scobitorii. Am scos tava din cuptor si am lasat sa se raceasca blatul.

Sirop : Apa cu zaharul le-am pus la fiert s adea in 2-3 clocote, apoi am stins focul si am adaugat esenta de rom, am lasat sa se raceasca bine.

Crema : Untul moale la temperatura camerei l-am mixat 2-3 min. Separat am pus fondantul si ciocolata sa se topeasca pe baie de abur, am lasat sa mai scada temperatura apoi am luat putin cate putin din amestec si l-am incorporat in unt pana am obtinut o crema fina, dupa care am incorporat si mascarponele. 

Asamblare : Blatul racit l-am taiat in 3 parti, am insiropat prima parte si am intins un strat de crema, am adaugat a doua parte insiropata si am insins crema, peste care am asezat a treia parte insiropata. Am decupat tortul obtinut in 88 apoi am intins restul de crema si am decorat cu ciocolata topita si afine. Am dat tortul la rece pana a doua zi cand i-am cantat cu ''la multi ani'' sarbatoritei.

Ingrediente Desert tort Lucia 88 de ani

Blat -tava 35/25 cm

8 oua mari

230 g zahar

150 g faina

200 g nuca prajita si macinata

un praf de sare

Crema

300 g unt cu 82% grasime

300 g fondant alb

100 g ciocolata neagra Callebaut

250 g mascarpone

Sirop

300 ml apa

3-4 linguri zahar

esenta de rom

Decor

ciocolata topita

afine de cultura

Categorii