Desert tort racoros cu capsuni
Reteta culinara din categoria Torturi. Specific Romania. Cum sa faci Desert tort racoros cu capsuni
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert tort racoros cu capsuni
Noua ne plac mult orice fel de prajituri cu fructe,fie proaspete sau uscate! Acesta reteta este una foarte simpla ,dar deosebit de gustoasa si racoroasa!
INGREDIENTE
Pentru inceput pregatim o forma rotunda, detasabila, de 24 de cm. si o tapetam cu folie.
Dizolvam gelatina in sucul de capsuni, o punem la incalzit pe baie de abur, o lasam putin la racit, apoi o punem cate putin in chefir, dupa care adaugam si frisca batuta cu 2-3 linguri de zahar si o vanilie. Din frisca oprim putina pentru ornat.
Amestecam bine. Siropul de capsuni il folosim la insiropatul piscoturilor pe care le introducem rapid pe o parte si cealalta, evitand inmuierea lor prea tare. Aranjam piscoturile pe marginea formei si la baza rupem piscoturile astfel incat sa acoperim toata baza formei.
Turnam jumatate din compozitia de mai sus, apoi aranjam capsuni cate ne incap pe toata suprafata si punem restul de compozitie.Nivelam frumos,apoi cu frisca oprita ornam pe margine.
In spatiul ramas gol punem capsuni! Eu in cea de-a doua parte a compozitiei am pus si un plic de budinca de capsuni, de aceea are culoarea roz, dar se poate si fara.
Ingrediente Desert tort racoros cu capsuni
aproximativ 26 de piscoturi
30 g.de gelatina
250 ml.sirop de capsuni
250 ml.de suc de capsuni
250 ml.frisca lichida
250 ml.chefir
1 kg.de capsuni
un plic de budinca cu gust de capsuni