Desert tort racoros cu capsuni

Reteta culinara din categoria Torturi. Specific Romania. Cum sa faci Desert tort racoros cu capsuni

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert tort racoros cu capsuni

 

Noua ne plac mult orice fel de prajituri cu fructe,fie proaspete sau uscate! Acesta reteta este una foarte simpla ,dar deosebit de gustoasa si racoroasa! 

 

INGREDIENTE
aproximativ 26 de piscoturi 30 g.de gelatina 250 ml.sirop de capsuni 250 ml.de suc de capsuni 250 ml.frisca lichida 250 ml.chefir 1 kg.de capsuni  un plic de budinca cu gust de capsuni

Pentru inceput pregatim o forma rotunda, detasabila, de 24 de cm. si o tapetam cu folie.

Dizolvam gelatina in sucul de capsuni, o punem la incalzit pe baie de abur, o lasam putin la racit, apoi o punem cate putin in chefir, dupa care adaugam si frisca batuta cu 2-3 linguri de zahar si o vanilie. Din frisca oprim putina pentru ornat.

Amestecam bine. Siropul de capsuni il folosim la insiropatul piscoturilor pe care le introducem rapid pe o parte si cealalta, evitand inmuierea lor prea tare. Aranjam piscoturile pe marginea formei si la baza rupem piscoturile astfel incat sa acoperim toata baza formei.

Turnam jumatate din compozitia de mai sus, apoi aranjam capsuni cate ne incap pe toata suprafata si punem restul de compozitie.Nivelam frumos,apoi cu frisca oprita ornam pe margine.

In spatiul ramas gol punem capsuni! Eu in cea de-a doua parte a compozitiei am pus si un plic de budinca de capsuni, de aceea are culoarea roz, dar se poate si fara.

Ingrediente Desert tort racoros cu capsuni

aproximativ 26 de piscoturi

30 g.de gelatina

250 ml.sirop de capsuni

250 ml.de suc de capsuni

250 ml.frisca lichida

250 ml.chefir

1 kg.de capsuni 

un plic de budinca cu gust de capsuni

Categorii