Desert Victoria sponge cake

Reteta culinara din categoria Torturi. Cum sa faci Desert Victoria sponge cake

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert Victoria sponge cake

 

Daca tot am 7 ani de bucataras, alaturi de o comunitate asa frumoasa, zic sa sarbatorim

 

INGREDIENTE
Blat: 6 oua un praf de sare 6 linguri zahar 2 linguri ulei 6 linguri faina o ligurita praf de copt Umplutura: 250 gr capsuni 6 linguri zahar 300 ml frisca lichida

Incepem cu dulceata de capsuni, asa deci curatam si spalam capsunile, le putem taia bucati, le punem intr-o cratita la fiert cu zaharul pana incepe sa se ingroase. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Acum incepem sa facem blatul.

Blat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se bat pana spuma devine lucioasa. In continuare adaugam galbenusurile frecate cu uleiul, se mixeaza din nou sa se omogenizeze, iar la final adaugam faina impreuna cu praful de copt. Amestecam cu o spatula si punem compozitia intr-o tava rotunda cu diametrul de 25 cm, pe hartie de cop. Se coace in cuptorul preincalzit la 170 Celsius timp de 30-40 min. Se lasa la racit. Dupa ce s-a racit se incepe asamblarea, dar nu inainte de a bate frisca.

ASAMBLARE: Blatul se taie in doua, se aseaza pe un platou jumatate de blat, se pune dulceata, frisca, cealalta jumatate de blat iar deasupra se pune zahar pudra.

Ingrediente Desert Victoria sponge cake

Blat:

6 oua

un praf de sare

6 linguri zahar

2 linguri ulei

6 linguri faina

o ligurita praf de copt

Umplutura:

250 gr capsuni

6 linguri zahar

300 ml frisca lichida

Categorii