Dip de spanac

Timp de preparare 20 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Dip de spanac

Ceapa si usturoiul se curata, se taie marunt si se calesc in 2 lg de ulei si 3-4 lg de apa. Intre timp spalam spanacul (eu am folosit un bol mediu, dar puteti sa ajustati cantitatea de spanac in functie de preferinta) in mai multe ape si il adaugam peste ceapa si usturoi. Daca este nevoie mai adaugam putina apa. Lasam la calit aprox. 5 minute, pana spanacul este moale. Punem in vasul robotului fasolea (am folosit la conserva), nautul (am folosit la borcan), spanacul gatit cu ceapa si usturoi si mai adaugam 2 linguri de ulei. Pulsam pana se formeaza un piure, dar nu e necesar sa fie fin de tot. Adaugam condimentele: boia de ardei, sare si piper dupa gust. Mai pulsam de 2-3 ori pana condimentele s-au amestecat bine si compozitia e suficient de fina. Servim cu paine, lipie, bastonase de legume, crackers, paine prajita, etc.

Ingrediente Dip de spanac

un bol de spanac

150 g fasole rosie kidney (fiarta)

100 g naut (fiert)

1 ceapa mare

2 catei de usturoi

1 lgt boia de ardei

sare

piper

4 lg ulei

Categorii