Dorada la cuptor cu ardei și rozmarin
Reteta culinara Dorada la cuptor cu ardei și rozmarin din categoria Peste. Specific Franta. Cum sa faci Dorada la cuptor cu ardei și rozmarin
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Dorada la cuptor cu ardei și rozmarin
O reteta simpla, rapida si delicioasa pentru ca este facuta cu peste proaspat si gustos. Am mereu intr-o cutie mica rece, un amestec de patrunjel-usturoi-sare de mare si ulei. Este perfect pentru fructe de mare și pește. Amesteca 1/2 legatura de patrunjel cu 2-3 catei de usturoi, adauga sare grunjoasa si 3 linguri de ulei. Se amestecă și se păstrează într-o cutie rece. https://www.blogulluicatalina.com/2021/09/dorada-la-cuptor-cu-ardei-si-rozmarin.html
1 auriu curățat și aspirat 1 lingura sos de patrunjel cu usturoi 2 ardei rosii kapia 3 linguri ulei de masline 3 cepe roșii mici rozmarin proaspăt sare piperSpălați dorada în apă rece și uscați-o cu un prosop de hârtie.
Se condimenteaza cu sare si piper si se unge peste tot cu sos de patrunjel-usturoi.
Spălați ardeii și tăiați-i bucăți. Curățați și tocați mărunt ceapa.
Puneți dorada într-un vas rezistent la cuptor.
Puneți bucățile de ardei în jur, amestecându-le cu ceapa.
Stropiți peste pește și piper cu ulei de măsline.
Pune deasupra 2-3 crenguțe de rozmarin.
Coaceți în cuptorul încălzit la 200 ° C timp de 20 până la 25 de minute.
La jumătatea timpului de gătire, scoateți vasul din cuptor și amestecați ardeii în jurul doradai cu o lingură.
Serviți dorada cu ardeii ei și țelina prăjită.
Excelent!
Ingrediente Dorada la cuptor cu ardei și rozmarin
1 dorată curatata si vidata
1 lingura sos de patrunjel cu usturoi
2 ardei rosii kapia
3 linguri de ulei de măsline
3 cepe roșii mici
rozmarin proaspăt
sare, piper