Dorada la cuptor cu orez basmati

Reteta culinara Dorada la cuptor cu orez basmati din categoria Peste. Cum sa faci Dorada la cuptor cu orez basmati

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Dorada la cuptor cu orez basmati

Pentru peste: 3 dorada (aproximativ 400 g fiecare) 6 catei de usturoi 4-5 lg ulei de măsline 3/4 lg-ta sare 3/4 lg salvie uscată 3/4 lg rozmarin macinat Pentru orez: 14 lg orez basmati (aproximativ 200 g-210 g) 600 ml apă 1 și 1/2 lg de sare 1/2 lg de pudră de turmeric 50 ml ulei

Pentru pește : Se amestecă ulei de măsline cu ierburi uscate, sare și usturoi tocat.

Se spala pestele, se taie cozile, apoi se introduce in burta amestecul de ulei si ierburi si sare si se unge pe ambele parti (cu acelasi amestec). Fiecare este împachetat (de data asta am făcut doar 2).

Se pregateste o tava cu hartie de copt, se aseaza cele 3 pachete si se da tava la cuptorul preincalzit pentru 50 de minute. După 30 de minute, puteți întoarce tava (dacă nu se coace bine).

Pentru orez: in tot acest timp se pregateste orezul. Aduceți apa la fiert cu sare, turmeric și ulei. Cand da in clocot adaugam orezul spalat si scurs, punem capacul (tragem) si dam pe foc mic, ochiul mare de la aragaz. Se lasa 7-8 minute, apoi se verifica ca orezul a absorbit aproape toata apa. Se inchide si se lasa cu capacul pus 20 de minute (timp in care se umfla). La final, ridicați capacul, amestecați-l cu o furculiță, trasând linii pentru a îndepărta boabele.

Serviți peștele cu orez.

Ingrediente Dorada la cuptor cu orez basmati

Pentru peste:

3 dorade (cam 400 g fiecare)

6 catei usturoi

4-5 lg ulei masline

3/4 lg-ta sare

3/4 lg-ta salvie uscata

3/4 lg-ta rozmarin macinat

Pentru orez:

14 lg orez basmati (cam 200 g-210 g)

600 ml apa

1 si 1/2 lg-ta sare

1/2 lg-ta turmeric pudra

50 ml ulei

Categorii