Dorada la gratar cu citrice si mujdei -reteta 1700

Reteta culinara Dorada la gratar cu citrice si mujdei - 1700 din categoria Peste. Specific Italia. Cum sa faci Dorada la gratar cu citrice si mujdei -reteta 1700

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Dorada la gratar cu citrice si mujdei -reteta 1700

 

  Dedic acest numar rotund  de 1700 retete , aniversarii de 12 ani a deosebitei comunitati numite Bucataras . Se poate prepara  o mancare delicioasa cu ingrediente proaspete si atent alese .Mai ai nevoie de putina inspiratie, drag pentru gatit ,pentru cei ce gatesti si obtii rezultate delicioase . Eu am fost inspirata si de o frumosa zi de toamna tarzie pe care o impartasesc cu voi . Cum spun de obicei invitatilor de la gradina , la mine desertul este in.... copac !!!! Draga Bucataras , dragi bucatrasi,sa ne intalnim sanatosi , harnici si voiosi si peste inca 12 ani !!!!!

 

INGREDIENTE
2 dorade -2kg 2 lamai 2 mandarine 2 lingurite condimente pentru peste:boabe mustar , pipernegru , piper alb, foi dafin , ceapa , coriandru , ienupar , ienibahar 1 lingurita fulgi chilli 1 ardei kapia 1 lingura otet mere 1 crenguta rozmarin proaspat-din gradina 4 catei usturoi-din gradina 4 linguri ulei masline 4 fire patrunjel cret -din gradina 100 ml apa minerala sare Dorada intreaga se despica , se curata in interior si exterior Eu am taiat dorada aproximativ in doua pentru ca mi-a fost teama ca daca o las intreaga nu se va patrunde cat este necesar . Pestele se spala si se sareaza. Amestecati condimentele pentru peste cu fulgi de chilli , 3 linguri ulei , zeama de la o lamiie , zeama de mandarine si cu bucatele de rozmarin . Dorada se maseaza cu acest amestec si se lasa sa se odihneasca la loc rece tip de o ora . Intre timp se incinge gratarul pe carbuni . Prajiti dorada pe ambele parti pana carnea devine alba . Cand trebuie intoarsa , procedati cu grija ca sa nu se sfarme . Cat timp se face dorada la gratar preparati un mujdei de usturoi in care puneti sare , o lingura ulei masline ,otetul de mere si patrunjel cret verde . Mujdeiul se dilueaza cu apa minerala . Dorada se scoate pe un platou si se toarna deasupra o parte de mujdei care se va imbiba in carne si o va face delicioasa . Dorada a fost foarte proaspata si a pastrat gustul fin , marin . Asezonarea cu citrice si mirodenii a desavarsit gustul final . Pofta buna !!!!

Ingrediente Dorada la gratar cu citrice si mujdei -reteta 1700

2 dorade -2kg

2 lamai

2 mandarine

2 lingurite condimente pentru peste:boabe mustar , pipernegru , piper alb, foi dafin , ceapa , coriandru , ienupar , ienibahar

1 lingurita fulgi chilli

1 ardei kapia

1 lingura otet mere

1 crenguta rozmarin proaspat-din gradina

4 catei usturoi-din gradina

4 linguri ulei masline

4 fire patrunjel cret -din gradina

100 ml apa minerala

sare

Categorii