Dovezi de iubire in prajitura cu branza

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Dovezi de iubire in prajitura cu branza

Pentru a obtine o compozitie cremoasa cel mai bine este sa folosim un robot de bucatarie. Branza de vaci este posibil sa fie mai uscata, caz in care se aduna intr-un fel de bobite (intelegeti voi ce vreau sa spun) pe care robotul numai bine le taie si le omogenizeaza. Cine nu are robot, e bine sa caute o branza de vaci mai cremoasa. Asaa…. punem toate ingredientele (oua, branza, iaurt, smantana, zahar, gris, arome) intr-un vas si amestecam bine de tot. Pentru prajiturelele cu ciocolata, radem pe razatoarea mica ciocolata, apoi adaugam 200 g compozitie de branza si amestecam. Am uns formele de silicon cu unt si am turnat compozitia. Para am taiat-o in feliute subtiri, am asezat-o in forme si am presarat zahar brun. Alta combinatie ar fi pere, stafide si zahar brun. Le-am pus la cuptor, la 180 de grade. Timpul de coacere difera in functie de marimea formelor - cam 15 minute cele mici de tot cu ciocolata, 20-25 de minute cele in forme de briose, 30-35 cele in tavite. Ideea este sa le verificati, iar cand centrul nu mai este lichid sunt gata. Cand le scoateti din cuptor, prajiturelele de branza sunt foarte fragede si moi. Cand se racesc se strang si se mai intaresc. Pentru prezentare am folosit dulceata de capsuni, menta, alune de padure maruntite, iar unele inimioare le-am uns cu ciocolata alba topita la bain-marie. Cu asa un desert sigur veti primi o gramada de zambete si cine stie… poate si iubire vesnica ;) Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul IriA.ro.

Ingrediente Dovezi de iubire in prajitura cu branza

4 oua

500 g branza de vaci

150 g smantana

150 g iaurt

150 de grame zahar (aici puteti jongla dupa cat de dulci va plac deserturile)

3 linguri gri

zahar vanilat/esenta vanilie

coaja rasa de portocala - eu am gasit uscata

de la portocale netratate cu chimicale

putin unt moale pentru uns formele

Optionale:

o para mare

2 linguri stafide

ciocolata (am pus 2 patratele rase pt 200 g compozitie de branza)

putin zahar brun pentru presarat pe deasupra

Pentru servit am mai folosit:

alune de padure

2 patratele ciocolata alba

dulceata de capsune

cateva frunzulite de menta

Categorii