Dovleac umplut cu stiuca si ciuperci

Timp de preparare o ora si 10 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Dovleac umplut cu stiuca si ciuperci

Se decupeaza un capac la dovleac, se curata de seminte, se condimenteaza cu sare si piper si apoi se unge cu ulei de masline. Se eviscereaza stiucile, se spala si se sterg de excesul de lichid. Se curata usturoiul si se taie feliute subtiri. Se condimenteaza stiucile cu sare si piper proaspat macinat. Se introduce in burta la fiecare stiuca feliute de lamaie, crengute de cimbru si feliute de usturoi. Se taie ciupercile , se condimenteaza cu sare si piper. Se pune in dovleac un strat de crengute de patrunjel, ciuperci si cateva bucatele de usturoi si apoi se introduc stiucile. Se pun deasupra restul de ciuperci, un ardei iute si crengute de cimbru. Se pune capacul la dovleac, se imbraca in folie de aluminiu si se coace o ora la foc mediu. Cu 10 minute inainte sa scoatem dovleacul de la cuptor indepartam folia de aluminiu si dam cuptorul la maxim ca sa se imlature excesul de lichid cumulate la gatire.

Ingrediente Dovleac umplut cu stiuca si ciuperci

1 dovleac

2 stiuci

250 gr Ciuperci brune

100 gr galbiori

1 lamaie

3 catei de usturoi

3 crengute de cimbru

4 crengute de patrunjel

1 ardei iute

Sare

Piper

Ulei de masline

Categorii