Dovlecei murati

Timp de preparare 2 ore si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Dovlecei murati

Se spala foarte bine dovlecelul si se taie fasii de grosimea potrivita. Curățați dovleceii de coajă, dați-o pe răzătoare și tăiați morcovii în felii. Vom face saramură. La 1 litru de apa folosim 1 lingura de sare grunjoasa si 1 lingura de zahar. Se pune pe foc impreuna cu celelalte condimente si se lasa sa fiarba cateva minute. Inainte de a pune saramura peste dovlecel in borcan, lasa-l la racit. Închideți borcanul cu un capac bun și păstrați-l într-un loc răcoros. Se pastreaza foarte bine si pentru iarna.

Ingrediente Dovlecei murati

2 kg dovlecei

1 lingura sare grunjoasa

1 lingura zahar

1 litru apa

flori de marar

morcovi

ceapa

boabe de piper

boabe de mustar

foi de dafin

Categorii