Reteta de gogonele picante

Reteta culinara din categoria Muraturi. Specific Romania. Cum sa faci Reteta de gogonele picante

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Reteta de gogonele picante

 

"Culori de toamna in bucate" O reteta si pentru iubitorii de senzatii iuti. Am tot impartit reteta aceasta in dreapta si in stanga, in majoritatea cazurilor era ceruta de barbati. Intentia mea era demult sa o postez aici ca sa -mi usurez timpul si munca, tot explicand si scrie de fiecare data, mai usor e de trimis doritorii pe linkul de aici. Si uite asa i-a venit sorocul. Pentru Reteta de gogonele picante sunt necesare cateva ingrediente: gogonele, usturoi, ardei iute, marar si sare. Trecem la treaba!  

Ingredientele pentru Reteta de gogonele picante  3 kg gogonele mai mici ,eu am avut din alea de toamna tarzie ,sfarsit de noiembrie o capatana usturoi ,curatat ,spalat si tocat 3-4 ardei iuti tocat ,(alegeti cat de iuti va plac ) o legatura patrunjel tocat 1/2 legatura marar tocat o crenguta busuioc Saramura 1 lingura sare neiodata 1 l apa

Iata cum se prepara Reteta de gogonele picante 

Am spalat gogonelele.

Cu ajutorul unui cutit, am sectionat fiecare gogonica ,dar nu pana la capat, atat cat putem s-o deschidem, ca pe o carte.

Intr-un bol, am adaugat usturoiul, ardeii iuti, patrunjelul si mararul, am amestecat si am inceput sa umplu gogonele.

La fundul borcanului am pus o crenguta de busuioc.

Am umplut borcanul, asezand gogonelele cat mai tasate.

Am pregatit saramura, apoi am fiert-o 5 minute

Am turnat saramura fierbinte peste gogonele.

Am lasat pana a doua zi, am mai completat cu un pic de saramura.

Am legat borcanele cu celofan si le-am lasat la temperatura camerei pentru 5 zile.

Se pot servi dupa 9-10 zille.

Pofta buna!

Vezi si reteta de Salata de gogonele verzi la borcan.

 

Ingrediente Reteta de gogonele picante

Ingredientele pentru Reteta de gogonele picante 

3 kg gogonele mai mici ,eu am avut din alea de toamna tarzie ,sfarsit de noiembrie

o capatana usturoi ,curatat ,spalat si tocat

3-4 ardei iuti tocat ,(alegeti cat de iuti va plac )

o legatura patrunjel tocat

1/2 legatura marar tocat

o crenguta busuioc

Saramura

1 lingura sare neiodata

1 l apa

Categorii