Ardei iuti la borcan in saramura
Reteta culinara Ardei iuti la borcan in saramura din categoria Muraturi. Specific Moldova. Cum sa faci Ardei iuti la borcan in saramura
Timp de preparare 15 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Ardei iuti la borcan in saramura
Pentru cei care nu agreaza otetul vin cu o varianta de a mura ardeii iuti,adica cu saramura si atat. Aceasta varianta este testata si pot sa va spun ca ardeii murati astfel sunt aromati,crocanti si buni.
1 kg de ardei iuti fie ei si bulgaresti mai putin iuti sau ce gasiti pe piata 1,5 l apa 60 g sare 6-7 catei de usturoi O legatura mararArdeii ii spalam in cateva ape apoi ii intepam cu furculita de cateva ori ,nu exagerati sa-I intepati mult.
Usturoiul il tocam felii,mararul il tocam grosier.
Intr-un vas incapator adaugam ardeii,mararul si usturoiul apoi si saramura.
Saramura se prepara usor.
Dizolvam sarea in apa .Atentie !Sarea trebuie sa fie neiodata. Saramura este gata. Acoperim cu o farfurie si plasam o greutate pentru a tine ardeii in saramura.
Lasam astfel ardeii la temperature camerei ,timp de cateva zile chiar daca nu sunt sufficient scufundati in saramura.
V-om observa ca lichidul cu fiecare zi care trece devine cat mai mult.
Dupa 5-6 zile scoatem ardeii ii scuturam de marar si usturoi si ii asezam in borcane.
Incercam sa -i ticsim cat mai bine.
Saramura veche o aruncam si pregatim alata noua ,doar sa tineti cont ,ca va fi nevoie de saramura mai putina. De data aceasta saramura o v-om fierbe si o v-om turna peste ardeii din borcane.
Legati borcanele cu celofan sau capace de plastic si dati la rece.
Ardeii conservati astfeli o sa va placa sigur.
Ingrediente Ardei iuti la borcan in saramura
1 kg de ardei iuti fie ei si bulgaresti mai putin iuti sau ce gasiti pe piata
1,5 l apa
60 g sare
6-7 catei de usturoi
O legatura marar